Домашня докторська ковбаса – рецепт і склад класичний, по ГОСТу.

Приготування класичної докторської ковбаси в домашніх умовах, якщо дотримується технологія виробництва варених ковбас, під силу будь якій акуратній і терплячій господині. Для всіх, хто прагне годувати своїх близьких здорово, якісно і смачно я викладаю рецепт класичної «Докторської» ковбаси, розроблений ще в далекому 1936 році.

Склад докторської ковбаси простий:

  • М’ясо яловиче (вищий сорт) – 250 гр;
  • М’ясо свинини середньої жирності – 700 гр;
  • Куряче яйце – 1 шт .;
  • Кардамон або мускатний горіх (мелений) – 0,5 гр;
  • Глюкоза, фруктоза або пісок цукровий – 2 гр;
  • Натрієва селітра (нітрат натрію) – 0,07 гр (інгредієнт, який не приносить користь організму, але якщо його не додавати, ковбаса буде землисто-сірого кольору.)

Дуже детально описувати приготування в домашніх умовах і яка може бути упаковка ковбаси без кишок тут не стану, тому що це все вже досить докладно написано в рецепті “Натуральна молочна варена ковбаса з курки“.

Скажу тільки, що така домашня докторська ковбаса добре зберігається на холоді. Але у нас вдома цей час скорочено до мінімуму, її дуже швидко з’їдають, тому, що натуральна ковбаса дуже смачна, соковита і апетитна.

Див. Відео: Ковбаса докторська (рецепт приготування).

Як самому зробити Докторську ковбасу: