Приготування класичної докторської ковбаси в домашніх умовах, якщо дотримується технологія виробництва варених ковбас, під силу будь якій акуратній і терплячій господині. Для всіх, хто прагне годувати своїх близьких здорово, якісно і смачно я викладаю рецепт класичної «Докторської» ковбаси, розроблений ще в далекому 1936 році.
Інгредієнти: Кардамон, Мускатний горіх, Свинина, Харчова селітра, Цукор, Яйця, Яловичина
Склад докторської ковбаси простий:
- М’ясо яловиче (вищий сорт) – 250 гр;
- М’ясо свинини середньої жирності – 700 гр;
- Куряче яйце – 1 шт .;
- Кардамон або мускатний горіх (мелений) – 0,5 гр;
- Глюкоза, фруктоза або пісок цукровий – 2 гр;
- Натрієва селітра (нітрат натрію) – 0,07 гр (інгредієнт, який не приносить користь організму, але якщо його не додавати, ковбаса буде землисто-сірого кольору.)
Дуже детально описувати приготування в домашніх умовах і яка може бути упаковка ковбаси без кишок тут не стану, тому що це все вже досить докладно написано в рецепті “Натуральна молочна варена ковбаса з курки“.
Скажу тільки, що така домашня докторська ковбаса добре зберігається на холоді. Але у нас вдома цей час скорочено до мінімуму, її дуже швидко з’їдають, тому, що натуральна ковбаса дуже смачна, соковита і апетитна.
Див. Відео: Ковбаса докторська (рецепт приготування).
Як самому зробити Докторську ковбасу: