Домашня брага з березового соку – це напій, який за своїми ігристими властивостям нагадує шампанське. Якщо Ви освоїте рецепт, як зробити брагу березову, то зможете здивувати своїх гостей шампанським власного виробництва.
Інгредієнти: Березовий сік
Приготування браги з березового соку
Починаємо освоювати приготування бражки. Потрібно налити в емальовану ємність 5 літрів березового соку. Додати 1,6 кг цукру, розмішати і поставити на вогонь, помішуючи до остаточного розчинення цукру.
Тримати на вогні, знімаючи піну, поки не випарується третина соку. Потім процідити гарячий сік через нещільну тканину в бочечку.
Коли сік охолоне до 40 градусів, додати 2 ст ложки дріжджів і 1 літр горілки. Два лимона порізати кружальцями, видалити насіння і теж відправити у бочечку.
Бочечку з вмістом залишити в теплі на 10-12 годин для бродіння. Як тільки бродіння стане активним, винести її в холодне місце на півтора місяця.
Після цього березову брагу процідити і розлити в пляшки з-під шампанського, закупорити закріпивши дротом. Пляшки з брагою помістити в льох і зберігати їх в лежачому положенні.
Домашня брага на березовому соку стане у пригоді під час святкування сімейних торжеств, ну і, звичайно ж, при святкуванні Нового Року. Правильно приготовлений газований ігристий напій, який має, практично, всі корисні властивості березового соку, можна назвати на французький манер: шампанське березове або шампанське з березового соку.
Маючи такий чудовий і простий рецепт, як зробити брагу березову, тепер і в магазин за шампанським можна не ходити. Правильно?