Домашня аджика з помідорів і часнику на зиму – швидкий рецепт томатної аджики в домашніх умовах.

Наша смачна домашня аджика з помідорів – це прекрасний і швидкий рецепт домашньої заготовки. У ній поєднується чотири види овочів і фруктів з ароматними спеціями. В результаті ми отримуємо відмінну приправу до м’яса, риби або інших страв.

Набір продуктів для того, щоб приготувати аджику по-домашньому:

  • помідори 2,5 кг.
  • морква 1кг.
  • яблука 1кг.
  • перець червоний стручковий 100 г
  • перець солодкий 1 кг.
  • часник 200 м
  • цукор 1 склянка
  • оцет 1 стакан
  • сіль 0,25 склянки
  • олія соняшникова – стакан.

Як зробити аджику з помідорів в домашніх умовах.

Аджика з помідорів в домашніх умовах

Всі овочі потрібно ретельно вимити і перемолоти на м’ясорубці.

Потім, отриману суміш викладаємо в каструлю, перемішуємо, і варимо на невеликому вогні протягом 1 години. Час рахуємо з того моменту, коли суміш закипить.

Суміш повинна охолонути до кімнатної температури. Після цього додаємо в неї товчений часник, сіль, цукор, оцет і олію соняшникову.

Аджику потрібно добре перемішати і розкласти в підготовлені заздалегідь чисті стерилізовані, гарячі банки або пляшки з під молока. Банки закрити кришками. Для пляшок, якщо немає кришок, можна застосувати дитячі соски.

Ставимо нашу заготовку на зберігання в прохолодне місце, а краще в холодильник.

Домашня аджика з помідорів і часнику підвищує апетит і містить вітаміни. Тому, особливо хороша ця гостра приправа в зимовий сезон. Вона внесе різноманітність в Ваше меню і додасть гостроти прісним стравам. З гострою аджикою всяке блюдо стане ще більш спокусливим. Одним словом, така заготовка на зиму з помідорів – і смачна, і корисна.