Домашній заморожений кріп на зиму з сіллю

Кріп – це універсальна зелень, яку додають до різних страв, починаючи з вареної картоплі та закінчуючи рибою. Також кріп смакує в різних салатах. Тому на зиму його варто заготувати в замороженому вигляді. Так кріп збереже свій запах і смак. А зараз ми поділимося з вами цікавим рецептом приготування заморозки кропу з сіллю.

Для зберігання кропу з сіллю підходять як контейнери, так і поліетиленові пакети. Смак кропу не зміниться від виду заготовки. Головне, щоб ви все зробили правильно під час підготовки.

Для заморозки треба взяти таку молоду зелень, як та, що зображена на фото. Висота стебла повинна бути не менше 15-ти сантиметрів. Якщо ви візьмете гілочки, у яких вже з’явилися суцвіття, то маєте розуміти – вони не будуть пахнути так сильно і ароматно, як молоді. Бо весь запах уже пішов в насіння.

Заморожений кріп на зиму з сіллю

Що ж стосується солі, то не варто використовувати йодовану, бо вона зробить кріп гірким. Найкращий варіант – звичайна кам’яна сіль.

Як заморозити кріп на зиму

Візьміть 300 грамів свіжого кропу та 100 грамів солі. Крупна сіль легко струшується з зелені, тому ви не пересолите їжу, в яку додасте кріп.

З кропу треба зрізати корінці, промити стебла водою з-під крану, потім зв’язати в пучок та обсушити на рушнику або поставити в склянку, аби вода стекла швидше.

Після цього  необхідно обірвати гілочки кропу з пагонів та скласти в глибоку миску.

Заморожений кріп на зиму з сіллю

Далі пересипте зелень сіллю.

Заморожений кріп на зиму з сіллю

Обережно перемішайте кріп з сіллю. Слідкуйте, щоб гілочки не пом’ялися і не пустили сік. Після цього перекладіть заготовку в контейнер чи пакет та відправте в морозильну камеру.

Заморожений кріп на зиму з сіллю

Кріп можна брати по мірі необхідності. Головне – не розморожувати всю заготовку.

Заморожений кріп на зиму з сіллю

Також, щоб заготовка не псувалася, сіль краще струшувати назад в пакет чи контейнер.

Ось такий простий і корисний рецепт заморозки кропу з сіллю.