Яблучний мармелад – це дуже смачно. Особливо коли він зроблений вдома, без додавання різних шкідливих речовин.
Для приготування мармеладу необхідно використовувати усім відомий сорт яблук – антонівка.
Спочатку яблука треба помити, почистити від шкірки та видалити насіння.
Далі яблука пересипають цукром. Для цього необхідно взяти 550 грамів цукру на 1 кілограм яблук.
Лишіть яблука на деякий час – вони мають пустить сік. Коли це станеться – можна відправляти майбутній мармелад на вогонь.
Доведіть масу до кипіння, але не бурхливого, а слабкого. Далі постійно помішуйте яблука і варіть, аж доки вони не зменшаться в обсязі. Пам’ятайте про те, що для помішування треба використовувати тільки дерев’яну ложку. Якщо ви не будете мішати масу – вона почне підгорати. І це призведе до того, що мармелад матиме підгорілий смак та запах, а ще доведеться довго чистити каструлю.
Коли маса увариться в два рази та стане однорідною – можете знімати її з вогню.
Перед тим, як починати складати мармелад в оброблені парою банки, необхідно перевірити його ступінь желеювання. Для цього покладіть трохи мармеладу на тарілку та проведіть по ньому ложкою, утворюючи слід. Якщо його краї не зімкнуться – все готово.
Важливо пам’ятати про те, що мармелад треба зберігати не під залізними чи капроновими кришками, а під папером. Для цього використайте кулінарний папір для випічки або целофан, який ви попередньо змочили горілкою. Зверху таку “кришку” треба обв’язати шпагатом.
Як ви бачите, рецепт приготування домашнього мармеладу дуже простий. А смакувати ним можна цілу зиму.