Цей смачний томатний соус, приготований в домашніх умовах, стане чудовою альтернативою магазинним кетчупам. Роблячи таку заготовку самостійно, ви завжди зможете відкоригувати її смак, зробивши більш солодкою, кислою або гострою. Покроково зроблені фото супроводжують рецепт яблучно-томатного соусу, хоч він і простий в приготуванні.
Інгредієнти: Гострий перець, Оцет, Помідори, Сіль, Соняшникова олія, Цукор, Часник, Яблука
Щоб зробити соус зі свіжих помідорів на зиму, підготуйте:
- помідори – 6 кг;
- яблука – 5 шт;
- гострий перець – 2 шт (можна більше, якщо любите гостреньке);
- чорний перець мелений – 2 ч. ложки;
- сіль – 4 ст. ложки;
- соняшникова олія – 100 мл;
- цукор – 400 гр;
- оцет 9% – 300 мл;
- 4 зубчики часнику.
Як приготувати томатний соус з яблуками
Отже, розпочнемо приготування! Помідори, перець, яблука миємо. Видаливши все зайве, нарізаємо помідори часточками або кружальцями – як вам зручно.
Посуд краще взяти емальований. Наприклад, каструлю. У ній і будемо варити смачний томатний соус. Перець позбавляємо від насіння і теж нарізаємо шматочками. Яблука очищаємо від шкірки і насінневих корзинок та ріжемо досить дрібно. І перець, і яблука додаємо до томатів.
Тепер, нам треба всю цю фруктово-овочеву масу подрібнити. Для цього я використовую блендер. Але можна застосувати і м’ясорубку.
Далі, ставимо отриману суміш на плиту і варимо її на маленькому вогні 2 години. В кінці варіння, хвилин за 10, додаємо роздавлений часник, соняшникову олію, сіль, перець, цукор. Кип’ятимо суміш вказаний час, додаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо плиту.
Беремо простерилізовані банки і кришки. Наливаємо в кожну баночку приготовлений соус зі свіжих помідорів. Закриваємо кришкою і закручуємо.
Я зберігаю такий смачний томатний соус з яблуками в погребі, але можна і при кімнатній температурі. Такий соус відмінно підходить до макаронів, гречки, рису, для піци або до м’яса. Його можна додавати в борщ і, навіть, готувати бутерброди з його використанням!