Домашній томатний соус з яблуками

Домашній томатний соус з яблуками

Цей смачний томатний соус, приготований в домашніх умовах, стане чудовою альтернативою магазинним кетчупам. Роблячи таку заготовку самостійно, ви завжди зможете відкоригувати її смак, зробивши більш солодкою, кислою або гострою. Покроково зроблені фото супроводжують рецепт яблучно-томатного соусу, хоч він і простий в приготуванні.

Щоб зробити соус зі свіжих помідорів на зиму, підготуйте:

Домашній томатний соус з яблуками

  • помідори – 6 кг;
  • яблука – 5 шт;
  • гострий перець – 2 шт (можна більше, якщо любите гостреньке);
  • чорний перець мелений – 2 ч. ложки;
  • сіль – 4 ст. ложки;
  • соняшникова олія – 100 мл;
  • цукор – 400 гр;
  • оцет 9% – 300 мл;
  • 4 зубчики часнику.

Як приготувати томатний соус з яблуками

Отже, розпочнемо приготування! Помідори, перець, яблука миємо. Видаливши все зайве, нарізаємо помідори часточками або кружальцями – як вам зручно.

Домашній томатний соус з яблуками

Посуд краще взяти емальований. Наприклад, каструлю. У ній і будемо варити смачний томатний соус. Перець позбавляємо від насіння і теж нарізаємо шматочками. Яблука очищаємо від шкірки і насінневих корзинок та ріжемо досить дрібно. І перець, і яблука додаємо до томатів.

Домашній томатний соус з яблуками

Тепер, нам треба всю цю фруктово-овочеву масу подрібнити. Для цього я використовую блендер. Але можна застосувати і м’ясорубку.

Домашній томатний соус з яблуками

Далі, ставимо отриману суміш на плиту і варимо її на маленькому вогні 2 години. В кінці варіння, хвилин за 10, додаємо роздавлений часник, соняшникову олію, сіль, перець, цукор. Кип’ятимо суміш вказаний час, додаємо оцет, перемішуємо і вимикаємо плиту.

Беремо простерилізовані банки і кришки. Наливаємо в кожну баночку приготовлений соус зі свіжих помідорів. Закриваємо кришкою і закручуємо.

Домашній томатний соус з яблуками

Я зберігаю такий смачний томатний соус з яблуками в погребі, але можна і при кімнатній температурі. Такий соус відмінно підходить до макаронів, гречки, рису, для піци або до м’яса. Його можна додавати в борщ і, навіть, готувати бутерброди з його використанням!