Цей печінковий паштет прекрасно підійде до святкового столу, як окрема страва, так і для оздоблення бутербродів. Готувати паштет з печінки, запропонованим чином, просто та легко, навіть, в домашніх умовах.
Інгредієнти: Гвоздика, Запашний перець, Мускатний горіх, Печінку, Свинина, Сіль, Цибуля, Чорний перець мелений, Яйця
Приготування печінкового паштету на зиму
Щоб приготувати таку заготівлю потрібна однакова кількість печінки та жирної свинини (краще взяти груднину). Не обов’язково слідувати рецепту, можна, наприклад, використати більше свинини, ніж печінки, або навпаки, тобто самому вирішити як буде смачніше.
Свинину слід відварити та пропустити через м’ясорубку. Печінку треба нарізати та помити під проточною гарячою водою, потім трохи просушити на друшляку. Після чого суміш із фаршів ще декілька раз варто перемолоти, потім посолити та додати спеції за смаком (чорний або запашний перець, гвоздика або мелений мускатний горіх).
Для покращення смаку паштету слід додати смажену ріпчасту цибулю, порізану півкільцями, та зварене, подрібнене виделкою, яйце. Потім все старанно перемішати та наповнити сумішшю чисті банки (не до верху, а не доходячи 3 см до кінця).
Зверху на банки потрібно поставити залізні кришки та викласти їх в посудину з теплою водою, де вони будуть стерилізуватися, при температурі 100 градусів 2 години (якщо банка літрова, то 2.30 хв).
По завершенні стерилізування можна закатувати кришки. Під час остигання варто декілька разів перевернути банки, щоб зменшити щільність паштету. Зберігати його потрібно в холодному місці.
Закрита заготівля з паштетом може зберігатися протягом цілого року, а вже з моменту відкриття банки термін придатності зменшується до 24 годин.
Переглянувши відео від Andrey Azarov ви побачите оригінальний рецепт приготування печінкового паштету.