Печінковий паштет можна готувати не тільки, щоб зразу ж подавати на стіл. Також його можна закочувати в банках. Є простий рецепт приготування такої заготовки, яким ми з вами зараз поділимося.
Інгредієнти: Гвоздика, Запашний перець, Кориця, Масло, Мускатний горіх, Ріпчаста цибуля, Сіль, Чорний перець мелений
На 1 кілограм печінки необхідно взяти інгредієнти в наступній кількості:
- вершкове масло – 100 грамів;
- цибуля – 1-2 штуки;
- мелений чорний перець – 0,4 грама;
- запашний перець – 0,3 грама;
- мелений мускатний горіх – 0,1 грама;
- мелена гвоздика і кориця – на кінчику ножа;
- сіль за смаком.
Як зробити паштет з печінки в домашніх умовах
Найкращою для приготування є свиняча печінка, але можна використовувати курячу чи яловичу. Спочатку розріжте печінку на тонкі шматочки та покладіть в холодну воду на 2-3 години. Потім воду злийте, печінку промийте та добре висушіть рушником. Якщо печінка заморожена – залийте водою і лишіть на ніч.
Маргарин або тваринний жир необхідно розтопити на попередньо розпеченій пательні та обсмажити кожен шматочок печінки з двох сторін. На цьому ж жирі необхідно посмажити цибулю, яку ви попередньо нарізали кільцями.
Далі обсмажені продукти необхідно пропустии через м’ясорубку, потім додати перець, мускатний горіх, корицю та гвоздику. Потім фарш треба добре перемішати і ще раз перемолоти на м’ясорубці.
Після цього необхідно додати сіль та масло і перемолоти ще один раз.
У вас вийде паштет. який треба ще гарячим скласти в банки. Але кладіть так, щоб до верху банки лишилося 3 сантиметри, інакше під час стерилізації паштет може витекти. Через це, кришка не приляже достатньо щільно і продукт швидко зіпсується. А ще, старайтеся обирати банки з широким горлечком.
Стерилізувати літрові банки з паштетом необхідно протягом 2-х годин.
Після цього треба закатати кришки, дати банкам вистигнути та переставити їх в холод на зберігання.
А наостанок – відео, присвячене приготуванню паштету зі свинини: