Домашній маринований часник – як маринувати часник головками на зиму.

Маринувати часник головками (як на ринку) спробувала не так давно. У минулому сезоні сусідка поділилася зі мною своїм улюбленим домашнім рецептом заготовки часнику, що не вимагає особливих трудовитрат і, як виявилося потім, ще й дуже смачним.

Продукти необхідні нам для рецепта:

  • часник – один кілограм;
  • вода – 600 гр.;
  • оцет – 30 гр.;
  • сіль – 30 гр.

Як маринувати часник головками на зиму смачно.

часник

Краще підібрати міцні добре розвинені часникові головки.

Відібраний для заготовки часник необхідно звільнити від корінців і лушпиння і потім залити його кип’яченою водою на тридцять хвилин.

По закінченню потрібного часу, наш часник, потрібно прополоскати в проточній воді.

Далі, перекладаємо головки в підготовлені банки, а потім, заливаємо маринадом, завчасно приготованим і остиглим.

Якщо любите щоб заготовка була трохи пряною, тоді на денце банки перед закладкою часнику можна покласти парочку суцвіть кропу, або подрібнених стебел.

А тепер, залишаємо нашу заготовку на два тижні при кімнатній температурі для процесу бродіння. При цьому процесі часник буде вбирати в себе маринад, потрібно просто контролювати процес і вчасно доливати маринадну заливку в банки в міру необхідності.

Концентрація заливки така: на півлітра води 10 грам солі і стільки ж оцту.

Після повного просолювання прибираємо заготовку для зберігання на холод.

Маринований головками часник – апетитна заготовка, яка неодмінно стане відмінним доповненням для других страв, а якщо додати її в салати, то отримаєте новий пікантний і оригінальний смак звичних страв.