Маринувати часник головками (як на ринку) спробувала не так давно. У минулому сезоні сусідка поділилася зі мною своїм улюбленим домашнім рецептом заготовки часнику, що не вимагає особливих трудовитрат і, як виявилося потім, ще й дуже смачним.
Інгредієнти: Кріп, Оцет, Сіль, Часник
Продукти необхідні нам для рецепта:
- часник – один кілограм;
- вода – 600 гр.;
- оцет – 30 гр.;
- сіль – 30 гр.
Як маринувати часник головками на зиму смачно.
Краще підібрати міцні добре розвинені часникові головки.
Відібраний для заготовки часник необхідно звільнити від корінців і лушпиння і потім залити його кип’яченою водою на тридцять хвилин.
По закінченню потрібного часу, наш часник, потрібно прополоскати в проточній воді.
Далі, перекладаємо головки в підготовлені банки, а потім, заливаємо маринадом, завчасно приготованим і остиглим.
Якщо любите щоб заготовка була трохи пряною, тоді на денце банки перед закладкою часнику можна покласти парочку суцвіть кропу, або подрібнених стебел.
А тепер, залишаємо нашу заготовку на два тижні при кімнатній температурі для процесу бродіння. При цьому процесі часник буде вбирати в себе маринад, потрібно просто контролювати процес і вчасно доливати маринадну заливку в банки в міру необхідності.
Концентрація заливки така: на півлітра води 10 грам солі і стільки ж оцту.
Після повного просолювання прибираємо заготовку для зберігання на холод.
Маринований головками часник – апетитна заготовка, яка неодмінно стане відмінним доповненням для других страв, а якщо додати її в салати, то отримаєте новий пікантний і оригінальний смак звичних страв.