Улюблені ласощі з дитинства – це «Журавлина в цукрі». Солодка пудра і несподівано кисла ягода викликає просто вибух смаку в роті. І кривишся і морщишся, але зупиниться від поїдання журавлини неможливо.
Інгредієнти: Желатин, Журавлина, Цукор
Для тих, хто не любить занадто кислу журавлину, можна розбавити її більш солодкими ягодами або фруктами з нейтральним смаком. Відмінне поєднання з журавлиною дають банани і полуниця. Вони прибирають частину кислоти, але кислинка і аромат журавлини все ж залишається.
Простий рецепт мармеладу з журавлини:
- 1 кг журавлини;
- 750 г цукру;
- 40 г желатину.
Це основа. Можна додати інші ягоди і фрукти, але співвідношення слід дотримуватися саме таке.
Акуратно промийте журавлину.
Змішайте ягоди з однією склянкою цукру, перемішайте, щоб ягоди лопнули і пустили сік, і поставте на тихий вогонь.
Їх треба весь час помішувати, щоб журавлина не пригоріла. Доведіть ягоди до кипіння і варіть 5 хвилин. Більше не потрібно, адже журавлина і так досить м’яка.
Перетріть ягоди журавлини крізь дрібне сито.
Додайте в журавлинний сік цукор, що залишився, і знову поставте на тихий вогонь. Проварюйте, поки цукор повністю не розчиниться.
Розведіть желатин в воді, як вказано на упаковці, процідіть і вилийте желатин в гарячий сік.
Зніміть каструлю з вогню і активно розмішайте сік. На перший погляд сік здається трохи рідкуватим, але це не страшно. Желатину більше додавати не треба, адже в журавлині теж є пектини і цього достатньо, щоб мармелад вийшов досить щільним.
Розлийте гарячий мармелад по стерилізованих банках, закрийте їх, і можна прибрати журавлинний мармелад для зберігання на зиму.
Що залишиться, можна розлити по формах і поставити в холодильник, щоб прискорити застивання.
Яскраво-червоний колір журавлинного мармеладу так і проситься в формочки у вигляді сердечок. Такий десерт стане прикрасою для романтичної вечері.
Деяким кисла журавлина здається недостатньо кислою і вони підсилюють смак грейпфрутом. Ну що ж, рецепт досить цікавий, тому, дивимося відео: