Цей рецепт приготування мармеладу з яблук дуже простий та зручний. Його особливість полягає в тому, що мармелад варять не в каструлі, а на деко. Тому площа ємності більша, а значить, мармелад буде менше пригорати. Завдяки цьому доведеться витрачати менше зусиль на приготування.
Щоб мармелад вийшов ідеальним, беріть яблука кисло-солодких і не дуже соковитих сортів.
Як приготувати мармелад з яблук в домашніх умовах легко
Треба брати яблука та цукор в пропорції 1 кілограм яблук на 200 грамів цукру.
Яблука помийте, почистіть, видаліть з них серцевину та поріжте на шматочки і пересипте цукром.
Далі яблука необхідно викласти на деко і нагріти при високій температурі. Зачекайте, доки яблука не закиплять, а потім зменшіть температуру та варіть їх 20 хвилин. Не забувайте час від часу помішувати масу дерев’яною лопаткою. Коли яблука перестань прилипати до неї – можна витягати деко та вимикати духовку.
Далі лишіть мармелад вистигати. Коли він охолоне, посипте мармелад цукром, а потім перекладіть на папір для випічки, добре вирівняйте мармелад, розріжте його на шматочки та ще раз поцукруйте.
Коли мармелад повністю висушиться – перекладіть його в зручну тару, наприклад, коробку з під печива, зроблену з картону. Та відправте на зберігання. Оптимальна температура для мармеладу – від +18-и до +22-ти градусів за Цельсієм. А ще, в приміщенні повинна бути низька вологість повітря.
Такий мармелад можна додавати в різноманітні кондитерські вироби, прикрашати ним десерти і навіть використовувати в якості начинки для пирогів. А ще, його можна просто їсти з чаєм, адже це натуральні та смачні ласощі.