Цей домашній компот з яблук відрізняється своєю легкістю в приготуванні. Простий рецепт підійде як для новачків, так і для господинь зі стажем. Рецепт може бути використаний як основа для приготування цілої серії яблучних компотів з додаванням для смакового розмаїття різних червоних ягід.
Інгредієнти: Вишня, Лимон, Малина, Смородина, Цукор, Яблука
І так, як я варю компот з яблук на зиму. Потрібно відзначити, що варіння компоту проводиться порціями.
Для приготування нам знадобиться: 3 літри води, 1 кг яблук, 300-400 г цукру (його кількість можна регулювати за смаком), можливе додавання інших фруктів. Наприклад: смородини, вишні, малини або, навіть, лимону (буквально пару часточок). Додані в невеликих кількостях – вони урізноманітнюють смак готового напою.
На вогонь ставимо вказану кількість води (ємність повинна бути трохи більше, щоб можна було розмістити там і фрукти). Цукор можна додавати відразу ж.
Поки вода доводиться до кипіння, миємо яблука, очищаємо їх, ріжемо часточками.
Додаємо в киплячу воду яблука, якщо є, то і додаткові ягоди.
Чекаємо поки вода знову закипає, готуємо банки для закачування.
Проварюємо яблука не більше 10 хвилин, поки шкірка не стане жовтувато-золотистою.
Потім перекладаємо акуратно плоди в банку, заливаємо окропом і відразу ж закочуємо її.
Перевертаємо догори дном. Буде краще якщо Ви зможете накрити її покривалом.
Для приготування наступної порції діємо за тією ж схемою.
Коли заготовки охолонуть, перемістіть їх в льох або комору. Одна з головних умов зберігання домашніх компотів – відсутність прямих сонячних променів, а температура потрібна така, щоб не перевищувала кімнатну. Вживати цей домашній компот з яблук можна хоч відразу, хоч на наступний день, але не забудьте що це, все ж, заготівля на зиму. Удачі, господині.