Домашній компот з персиків з кісточками – як приготувати компот з цілих персиків на зиму.

Компот з персиків – це дуже смачний напій, який точно сподобається вам та вашим близьким. До того ж, для його приготування вам не знадобиться нічого, крім води, цукру та, власне, самих персиків.

Отже треба взяти:

  • вода – 1 літр;
  • цукор – 350 грамів.

У такій пропорції з цукру і води готуємо сироп на будь-яку кількість персиків.

Як закочувати компот з персиків з кісточкою

персики

Для приготування компоту треба брати стиглі, але не перестиглі персики.

Персики необхідно добре вимити, відділити від плодоніжок та покласти їх в попередньо підготовані банки.

Далі зваріть сироп з цукру та води, розлийте його по банкам. Після цього банки необхідно закрити кришками, покласти в каструлю, де налита вода, підігріта до 60-ти градусів. Коли банки опиняться в воді – закип’ятіть її і можете засікати час. Півлітровим банкам достатньо стерилізуватися 10 хвилин, а літровим – 12 хвилин.

Коли час закінчиться, витягніть їх з каструлі, закатайте кришками та зразу ж поставте догори дном. Тепер лишилося почекати доки консервація повністю охолоне та винести її в холод. Для зберігання підійде льох, комора, балкон, якщо там холодно.

Пам’ятайте про те, що персики можна зберігати максимум рік. Річ у тім, що їх кісточки містять синильну кислоту, і чим довше стоїть консервація – тим більший ризик отруєння цієї кислотою. Тож краще не економте і насолоджуйтеся смаком. а наступного року закриєте свіжу порцію персиків.