Обліпиха – це не тільки смачно, але і дуже корисно. Тому на зиму варто не тільки зробити варення з цих ягід, а і зварити компот.
Як приготувати компот з обліпихи на зиму правильно і швидко
Щоб ягідки не розварилися, зберіть їх коли вони будуть ще трохи недозрілими.
Помийте грона, відокремте ягідки та просушіть їх на рушнику і розкладіть в банки.
Далі необхідно приготувати сироп. Для цього візьміть цукор і воду. На 1 кілограм обліпихи необхідно взяти 1,3 літра води та 1 кілограм цукру.
Поставте воду на вогонь, додайте цукор, закип’ятить та варіть, доки цукор повністю не розчиниться. Потім залийте сироп в банки, де вже розкладені ягоди, та поставте на стерилізацію. Для цього візьміть бак з киплячою водою і поставте в неї баночки. Якщо вони мають об’єм 0,5 літра – час стерилізації повинен складати 12 хвилин, а якщо банки літрові – 17 хвилин.
Після цього закатайте кришки та можете залишати на зберігання. Для цього підійде шафа або льох.
У обліпихи висока кислотність, тому компот точно не зіпсується.
Цей простий рецепт допоможе вам завжди мати під рукою смачну і корисну консервацію.