Приготувати компот з малини на зиму в домашніх умовах досить просто. Компот виходить не тільки смачний, але і, безсумнівно, буде корисний для кожного, кому Ви запропонуєте цей ароматний домашній напій.
Інгредієнти: Вода, Малина, Цукор
В даному рецепті малину не кип’ятимо – це максимально зберігає всі вітаміни і корисні властивості малини.
Інгредієнти: на 0,5 літрову банку ягід малини 7ст. ложок цукру.
Як варити компот з малини
Ягоди акуратно перебрати, видалити всі надлишки, залишивши очищені плоди.
Потім малину занурити в розчин кухонної солі (20гр солі / 1л води), злити жучків, якщо такі будуть.
Ягоди промити чистою водою, дати стекти воді на дуршлак.
Малину укладаємо в банки, присипаємо цукром. Рівень вмісту в банці повинен бути вище горлечка на 1см. Накрити марлею і відставити на 4 години. За цей час вміст осяде, малина пустить сік.
Потім банку накрити жерстяною кришкою і поставити стерилізувати 15 хвилин. Банки закатати.
Домашній компот з малини на зиму готовий.
Знаючи, як варити компот з малини, тепер Ви завжди зможете консервувати на зиму ароматний, смачний і корисний напій. Тим більше, що рецепт справді дуже простий.