Домашній компот з гарбуза і айви на зиму – рецепт заготовки смачного і незвичайного напою.

Компот з гарбуза і айви – незвичайна, але дуже смачна домашня заготовка. Напій виходить не тільки смачний, але і неймовірно корисний. Холодною зимою домашній компот нагадає Вам про тепле літо.

Як варити компот на зиму.

Гарбуз і айва

Взяти самий стиглий солодкий гарбуз, очистити від шкіри і насіння і нарізати красивими шматочками – можна в вигляді невеликого банана, а можна у вигляді часточок апельсина.

Японську айву нарізати поперечними кружками.

М’якоті гарбуза для компоту потрібно 1000 г, а айви – 500 г.

Часточки гарбуза і кружечки айви скласти в каструлю і всипати зверху білий цукор – його потрібно пів кіло.

Накрити каструлю лляною серветкою і поставити туди, де тепло. У теплі з гарбуза і айви почне активно виділятися сік.

Коли шматочки і кружечки покриються соком, перенести каструлю на плиту.

Варити такий гарбузовий компот потрібно рівно 30 хвилин.

Розкласти в готові банки. Банки перед наповненням повинні бути вимиті з содою і ошпарені окропом.

Компот з гарбуза з айвою японською необхідно зберігати під герметичними кришками.

Рецепт заготовки дуже простий, зате незвичайний напій, приготований з двох корисних і смачних осінніх плодів, взимку здивує Вас не тільки насиченим ароматом і дивовижним смаком, але і заповнить вітамінний запас.