Компот з гарбуза і айви – незвичайна, але дуже смачна домашня заготовка. Напій виходить не тільки смачний, але і неймовірно корисний. Холодною зимою домашній компот нагадає Вам про тепле літо.
Інгредієнти: Айва, Гарбуз, Цукор
Як варити компот на зиму.
Взяти самий стиглий солодкий гарбуз, очистити від шкіри і насіння і нарізати красивими шматочками – можна в вигляді невеликого банана, а можна у вигляді часточок апельсина.
Японську айву нарізати поперечними кружками.
М’якоті гарбуза для компоту потрібно 1000 г, а айви – 500 г.
Часточки гарбуза і кружечки айви скласти в каструлю і всипати зверху білий цукор – його потрібно пів кіло.
Накрити каструлю лляною серветкою і поставити туди, де тепло. У теплі з гарбуза і айви почне активно виділятися сік.
Коли шматочки і кружечки покриються соком, перенести каструлю на плиту.
Варити такий гарбузовий компот потрібно рівно 30 хвилин.
Розкласти в готові банки. Банки перед наповненням повинні бути вимиті з содою і ошпарені окропом.
Компот з гарбуза з айвою японською необхідно зберігати під герметичними кришками.
Рецепт заготовки дуже простий, зате незвичайний напій, приготований з двох корисних і смачних осінніх плодів, взимку здивує Вас не тільки насиченим ароматом і дивовижним смаком, але і заповнить вітамінний запас.