Домашній компот з апельсинів на зиму

Апельсиновий компот – оригінальна заготівля на зиму. Такий напій гранично простий в приготуванні і є прекрасним аналогом класичним сокам. Цей домашній рецепт на основі ароматних цитрусів дозволить створити ласощі багаті вітамінами з виразним, нетривіальним смаком.

Для всіх бажаючих зварити смачний компот з апельсинів виставляю багаторазово перевірений і простий рецепт з покроково зробленими фото.

Щоб приготувати таку заготовку в домашніх умовах, нам потрібно підготувати:

  • 0,5-0,7 кг цукрового піску;
  • 2 літри чистої води;
  • 4 апельсина.

Як зробити компот з апельсинів на зиму

Спочатку потрібно приготувати самі плоди. При покупці вибираємо стиглі, гарненько миємо їх, а потім, зчищаємо шкірку.

компот з апельсинів на зиму

Потім, з шкірки видаляємо цедру, так як вона додасть компоту гіркуватий присмак. Білу частину, що залишилася, можна натерти або просто подрібнити ножем. Я просто скористалася ножем, що і видно на фото.

компот з апельсинів на зиму

Далі, ріжемо всі очищені апельсини на 4 частини, шматочки обережно звільняємо від тонких плівочок і волокон.

компот з апельсинів на зиму

Щоб отримати смачний апельсиновий компот, потім потрібно всі четвертинки плодів подрібнити в довільному порядку.

Ретельно стерилізуємо банки. У підготовлений посуд укладаємо часточки подрібнених і очищених цитрусів.

компот з апельсинів на зиму

Тепер, варимо сироп. Додаємо відразу ж в воду цукровий пісок і підготовлені раніше, подрібнені шматочки шкурки без цедри. Варимо цукровий сироп не більше 10-15 хвилин. Готовим сиропом заливаємо шматочки апельсинів. Не закочуючи, залишаємо банки настоюватися на 1-1,5 години.

компот з апельсинів на зиму

Цукровий сироп переливаємо з банок в каструлю з допомогою спеціальної кришки з отворами або через друшляк. Доводимо рідину до кипіння і розливаємо знову по банкам. Тепер, залишається тільки закатати смачний апельсиновий компот.

компот з апельсинів на зиму

Цей простий рецепт дозволить порадувати в зимові місяці домочадців і гостей оригінальним ароматним напоєм. Зберігати компот з апельсинів можна в холодильнику, підвалі або льосі. Він стане відмінним доповненням до випічки або самостійним десертом.