Апельсиновий компот – оригінальна заготівля на зиму. Такий напій гранично простий в приготуванні і є прекрасним аналогом класичним сокам. Цей домашній рецепт на основі ароматних цитрусів дозволить створити ласощі багаті вітамінами з виразним, нетривіальним смаком.
Інгредієнти: Апельсин, Вода, Цукор
Для всіх бажаючих зварити смачний компот з апельсинів виставляю багаторазово перевірений і простий рецепт з покроково зробленими фото.
Щоб приготувати таку заготовку в домашніх умовах, нам потрібно підготувати:
- 0,5-0,7 кг цукрового піску;
- 2 літри чистої води;
- 4 апельсина.
Як зробити компот з апельсинів на зиму
Спочатку потрібно приготувати самі плоди. При покупці вибираємо стиглі, гарненько миємо їх, а потім, зчищаємо шкірку.
Потім, з шкірки видаляємо цедру, так як вона додасть компоту гіркуватий присмак. Білу частину, що залишилася, можна натерти або просто подрібнити ножем. Я просто скористалася ножем, що і видно на фото.
Далі, ріжемо всі очищені апельсини на 4 частини, шматочки обережно звільняємо від тонких плівочок і волокон.
Щоб отримати смачний апельсиновий компот, потім потрібно всі четвертинки плодів подрібнити в довільному порядку.
Ретельно стерилізуємо банки. У підготовлений посуд укладаємо часточки подрібнених і очищених цитрусів.
Тепер, варимо сироп. Додаємо відразу ж в воду цукровий пісок і підготовлені раніше, подрібнені шматочки шкурки без цедри. Варимо цукровий сироп не більше 10-15 хвилин. Готовим сиропом заливаємо шматочки апельсинів. Не закочуючи, залишаємо банки настоюватися на 1-1,5 години.
Цукровий сироп переливаємо з банок в каструлю з допомогою спеціальної кришки з отворами або через друшляк. Доводимо рідину до кипіння і розливаємо знову по банкам. Тепер, залишається тільки закатати смачний апельсиновий компот.
Цей простий рецепт дозволить порадувати в зимові місяці домочадців і гостей оригінальним ароматним напоєм. Зберігати компот з апельсинів можна в холодильнику, підвалі або льосі. Він стане відмінним доповненням до випічки або самостійним десертом.