Домашній кетчуп з яблук і абрикосів – смачний, простий і легкий рецепт кетчупу на зиму без помідорів.

Якщо хочете зробити кетчуп без помідорів, то Вам знадобиться цей простий рецепт. Оригінальний смак яблуко – абрикосового кетчупу зможе оцінити справжній шанувальник натуральних продуктів і любитель всього нового. Цей смачний кетчуп легко можна приготувати в домашніх умовах.

Як зробити кетчуп без помідорів, використовуючи за основу яблуко і абрикос – покроковий рецепт.

Домашній кетчуп з абрикосів і яблук

  • Акуратно знімаємо шкірку з плодів, видаляємо всі кісточки з абрикос, а з яблук серцевину.
  • Підготовлені плоди подрібнюємо на шматочки, додаємо цибулю і часник, заздалегідь дрібно посічені.
  • Далі, фруктову масу солимо, додаємо цукор і всі зазначені приправи.
  • Отриману заготівлю абрикосово-яблучного кетчупу варимо, зменшуючи вогонь до самого мінімуму. Обов’язково регулярно помішувати.
  • Коли суміш загусне, не раніше ніж через дві години, кетчуп готовий.
  • Ще гарячий кетчуп розкладаємо по банках, які обов’язково щільно закриваємо кришками. Можна обійтися без стерилізації.

Приготування кетчупу вимагає наявності:

  • абрикоси 500 гр.,
  • яблука 1 кг.,
  • цибуля 500 гр.,
  • часник 2 зубчики,
  • сіль 1 ч. ложка,
  • цукор 700 гр.,
  • імбир (за бажанням) 1 ч.ложка,
  • чорний мелений перець 1 ч. ложка,
  • 0, 7 л. 5% оцту.

Смачний домашній кетчуп без помідорів, приготований на основі яблук і абрикос, безсумнівно, порадує Ваших рідних взимку особливим солодкувато-часниковим смаком. Імбир додасть йому специфічного обпалюючого післясмаку.