Натуральний домашній березовий сік це, звичайно ж, сік в банках з лимоном, для кислинки в смаку, і з невеликою кількістю цукру, для консервації.
Інгредієнти: Березовий сік, Лимон, Цукор
Адже якщо є можливість зберегти березовий сік на зиму, то спочатку, звичайно ж, потрібно закочувати березовий сік в банках.
Як консервувати березовий сік на зиму.
Щоб заготовити березовий сік в домашніх умовах способом консервації в банках, необхідно змішати 10 літрів березового соку з 10 столовими ложками цукру і соком одного лимона. Закип’ятити і, проціджуючи через тонку тканину або сито, розлити по банкам, накрити кришками і закатати. Банки перевернути і залишити остигати. Потім винести їх в холодне місце для зберігання.
Щоб поліпшити смак і аромат березового соку, в нього можна додавати листя м’яти, меліси, чебрецю та інших ароматичних трав. Можна додати до березового соку соки інших ягід. Наприклад, малини, суниці, вишні, брусниці.
Березовий сік в банках консервований, звичайно ж, не володіє такими цілющими властивостями, як свіжо зібраний, але все ж корисний для організму і його можна використовувати в якості освіжаючого напою.
Ось так просто можна закатати домашній березовий сік з лимоном в банках, а рецепт, як консервувати березовий сік на зиму тепер може оселитися у вашій книзі консервацій.
Ну а це фото на “закуску”: Березовий сік в банці, з м’якоттю. ?