Домашній березовий сік: консервування в банках з лимоном. Як консервувати березовий сік на зиму.

Натуральний домашній березовий сік це, звичайно ж, сік в банках з лимоном, для кислинки в смаку, і з невеликою кількістю цукру, для консервації.

Адже якщо є можливість зберегти березовий сік на зиму, то спочатку, звичайно ж, потрібно закочувати березовий сік в банках.

сік берези
Фото. сік берези

Як консервувати березовий сік на зиму.

Щоб заготовити березовий сік в домашніх умовах способом консервації в банках, необхідно змішати 10 літрів березового соку з 10 столовими ложками цукру і соком одного лимона. Закип’ятити і, проціджуючи через тонку тканину або сито, розлити по банкам, накрити кришками і закатати. Банки перевернути і залишити остигати. Потім винести їх в холодне місце для зберігання.

Щоб поліпшити смак і аромат березового соку, в нього можна додавати листя м’яти, меліси, чебрецю та інших ароматичних трав. Можна додати до березового соку соки інших ягід. Наприклад, малини, суниці, вишні, брусниці.

Березовий сік
Фото. Березовий сік

Березовий сік в банках консервований, звичайно ж, не володіє такими цілющими властивостями, як свіжо зібраний, але все ж корисний для організму і його можна використовувати в якості освіжаючого напою.

Ось так просто можна закатати домашній березовий сік з лимоном в банках, а рецепт, як консервувати березовий сік на зиму тепер може оселитися у вашій книзі консервацій.

Ну а це фото на “закуску”: Березовий сік в банці, з м’якоттю. ?

Березовий сік з м'якоттю