Домашній апельсиновий сік – як приготувати сік з апельсинів про запас

Сік краще не купувати в магазинах, а робити самостійно. Особливо апельсиновий, в якому міститься стільки корисних речовин. До речі, такий сік можна не тільки приготувати до столу, а і закрити у вигляді заготовки.

Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:

  • стиглі апельсини (кількість така, аби вийшло 7 літрів соку);
  • вода – 1 літр;
  • цукор – 500 грамів.

Як зробити сік з апельсинів про запас в домашніх умовах

Як зробити сік з апельсинів про запас в домашніх умовах

Сік треба витиснути, відцідити або позбавити м’якоті та злити в ту ємність в якій він буде варитися.

Далі необхідно приготувати цукровий сироп, скип’ятити і додати до апельсинового соку. Після цього прокип’ятіть масу ще кілька хвилин, розлийте в банки та відправити їх на стерилізацію. Баночки, які мають об’єм 500 мілілітрів, треба стерилізувати 25 хвилин.

Після цього банки треба закатати, дати їм добре охолонути та відправити сік в темне і холодне місце. Наприклад, льох, комору чи кухонну шафу.

Коли ви будете подавати сік, можете розбавляти його водою, аби він не був настільки концентрованим. Кількість води можете обирати в залежності від власних вподобань.

А в цьому відео ви побачите, як зробити свіжий сік (натуральну фанту):