Сік краще не купувати в магазинах, а робити самостійно. Особливо апельсиновий, в якому міститься стільки корисних речовин. До речі, такий сік можна не тільки приготувати до столу, а і закрити у вигляді заготовки.
Для приготування необхідно взяти наступні інгредієнти:
- стиглі апельсини (кількість така, аби вийшло 7 літрів соку);
- вода – 1 літр;
- цукор – 500 грамів.
Як зробити сік з апельсинів про запас в домашніх умовах
Сік треба витиснути, відцідити або позбавити м’якоті та злити в ту ємність в якій він буде варитися.
Далі необхідно приготувати цукровий сироп, скип’ятити і додати до апельсинового соку. Після цього прокип’ятіть масу ще кілька хвилин, розлийте в банки та відправити їх на стерилізацію. Баночки, які мають об’єм 500 мілілітрів, треба стерилізувати 25 хвилин.
Після цього банки треба закатати, дати їм добре охолонути та відправити сік в темне і холодне місце. Наприклад, льох, комору чи кухонну шафу.
Коли ви будете подавати сік, можете розбавляти його водою, аби він не був настільки концентрованим. Кількість води можете обирати в залежності від власних вподобань.
А в цьому відео ви побачите, як зробити свіжий сік (натуральну фанту):