Домашні цукати з лимонних кірок. Як приготувати лимонні цукати – рецепт простий і смачний.

Лимонні цукати урізноманітнять приготування багатьох кондитерських виробів – пирогів, тістечок, домашнього печива. Золотистого кольору цукатами можна прикрасити різдвяний кекс чи здобну паску та навіть кинути кілька штук на вершкове морозиво. ніжна кислинка та захоплюючий аромат створять атмосферу свята без будь-якої причини. Деякі професійні пекарі говорять, що цукати з лимонів гармонічно поєднуються у випічці із сиром. Ми вже не кажемо, що дітки, шукаючи оригінальні смаки, залюбки посмакують лимонними цукатами замість льодяників чи просто цукерок.

Набирайтеся терпіння, бо цей рецепт тривалий за часом. Та готувати цитрусові цукати дійсно просто, хоча й не швидко. Технологія не складна і навіть господині з невеликим досвідом створять цукати з лимонних кірок в домашніх умовах.

Як приготувати лимонні цукати в домашніх умовах.

лимонна шкірка

Для приготування ласощів вибирайте лимони зі шкіркою потовстіше. Дуже ретельно перемийте лимони. Просушіть потім при кімнатній температурі чи за допомогою сухого рушника. Тепер зрізайте з кожного плода м’ясисту верхню частину, не зачіпаючи соковиту м’якоту. Для цього рецепту вам потрібно начистити 1 кг лимонних кірок.

Потім з лимонної сировини треба прибрати гіркоту. Для цього витримуйте їх у холодній воді 72 години (чи 3 доби). За цей час треба зливати воду та наливати свіжу до 6-7 разів.

Готуємо цукровий сироп. Його інгредієнти: 250 мл води та 1,2 кг цукру.
Воду закип’ятіть, висипте цукор та перемішайте, поки він увесь не розчиниться.

Злийте останній раз із лимонних кірок воду та висипте їх у киплячий сироп. Проваріть цитрусову заготовку 10 хвилин. Потім відставте з плити, хай настоюється до 10 годин.

Повторіть підігрівання лимонів у сиропові до стану булькання, а потім наступне охолодження, всього 3 рази.

Коли переварите лимонні кірки за третім разом, зливайте з них сироп. Солодкі шматочки виставте у провітрюваному місці для висихання.

Та це ще не все, заготовку треба добре підсушити у духовці. Перекладіть лимонну масу на лист для запікання, попередньо вимостивши пергаментом чи фольгою. Сушіть при низькій температурі (не вище 40 С). Дверцята духовки трішки відчинити під час просушування, щоб виходила волога. Хай цукати так достигають  кілька годин, а зрештою можуть і досохнути при кімнатній температурі.

Скласти готові лимонні цукати краще у скляні банки, що попередньо були прожарені у духовці. Банки щільно позакривайте.

Як і усі цукати й лимонні теж, треба ставити у приміщенні, де сухо й прохолодно. Якщо є місце у морозилці, можете лимонні кірки скласти у пластикові контейнери та зберігати там.

Як бачите, в одному випадку – у скляних банках лимонні солодкі заготовки будуть добре збережені, та й при зберіганні у морозяному середовищі такі солодощі будуть мати гарний вигляд та смак.

Якщо вам сподобались ці ароматні ласощі, спробуйте за аналогічним рецептом цукати з інших цитрусових – з апельсину, грейпфруту чи неймовірно пахучого лайму. Та не забудьте ж про сироп, у якому варилися цукати! Використайте його для приготування смачного домашнього лимонаду. Або додайте харчовий загущувач і зробіть лимонний мармелад чи інший густий десерт.