Домашні цукати з червоної горобини – смачна заготівля з горобини на зиму.

По такому простому домашнього рецепту з добре доспілих осінніх ягід червоно-плідної горобини можна приготувати дуже смачні і корисні ласощі – апетитні горобинові цукати. Такі ягідки в цукрі можна давати навіть маленьким дітям.

Продукти для приготування цукатів:

  • горобина червона (прямо з гілочками) – 1 кг;
  • цукровий пісок – 1 кг;
  • вода – 3 склянки;
  • кислота лимонна – 3-4 грами.

Червона горобина

Для приготування наших цукатів, горобину, на початковому етапі, потрібно не обриваючи з гілочок пробланшувати 3-5 хвилин в окропі і тут же зробити ягодам контрастний душ, обливши їх холодною водою.

Потім заливаємо наші ягідки сиропом, який спочатку потрібно закип’ятити. Дамо їм так постояти 5-6 годин.

Коли час вийде, заново доводимо сироп до кипіння і даємо проваритися 5-7 хвилин.

Тепер потрібно знову дати настоятися нашій заготівлі протягом 10-12 годин.

Таку процедуру потрібно повторити три – чотири рази.

Лимонну кислоту в нашу заготовку потрібно додати на останньому етапі, за кілька хвилин до готовності рецепта.

Готові ягоди проціджуємо через друшляк, нехай сироп гарненько стече.

Потім, щоб висушити цукати, перекладаємо ягоди на листи, дошки, тарілки і так досушуємо до остаточної готовності.

Таку заготовку з горобини можна зберігати в скляній тарі або в коробках. Для більш тривалого зберігання можна заповнити банки з цукатами сиропом.

Перед тим, як подати наші ласощі до столу, ягідки обваляти в цукровій пудрі або цукрі.

Смачні горобинові цукати можна їсти замість цукерок, додавати їх в десерти і різні види домашньої випічки.