Домашні солоні помідори в мішку – рецепт засолювання помідорів з буряком

Солоні помідори в мішку, та ще і з буряком – це цікавий рецепт, який обов’язково треба спробувати тим, кому набридли стандартні соління. До того ж, це дуже простий варіант засолювання, тому він підійде для тих, хто хоче зекономити час.

Як правильно засолити помідори на зиму

Фото: помідори

Необхідно вибрати помідори середньої зрілості, які не мають різноманітних тріщин та ушкоджень. Добре їх помийте та відкладіть.

Далі ретельно вимийте листя смородини і вишні, селеру, кріп, також можна брати інші запашні трави.

Після  цього почистіть та поріжте буряк. Він допоможе сповільнити процес окислювання, тому помідори не перекиснуть.

Тепер візьміть великий целофановий пакет, та складіть в нього овочі в наступній послідовності:  зелень, томати, зелень, буряк, томати. Повторюйте шари, аж доки не дійдете до верху. Останнім шаром  повинна бути зелень.

Далі добре зав’яжіть пакет та поставте його в ящик або діжку. Почекайте дві доби та залийте в мішок розсіл. Для його приготування треба взяти: на 1,5 літра води – сіль 100 грамів, перець, кріп за смаком.

Вода повинна зайняти половину мішка. Готуючи розсіл, розчиніть в ній сіль, додайте лавровий лист, перець, кріп та закип’ятіть.

Коли розсіл буде готовий – візьміть марлю, складіть її в два рази та процідіть розсіл, зливаючи зразу ж в пакет з овочами та добре його зав’яжіть.

Тепер просто поставте соління в холод і лишіть його на 1-1,5 місяця.

Такі помідори можна їсти як закуску, або додавати в соуси, борщі. Вони чудово смакують та мають свою родзинку.