Домашні малосольні огірки холодним способом – хрусткі!!! Швидко і смачно – відео рецепт

Як зробити смачні малосольні огірки холодним способом, що б не нагрівати наші кухні в і без того спекотний літній день. Це простий і швидкий рецепт.

Приготування малосольних огірків (засолювання в холодній воді) починаємо з того, що підготуємо самі огірочки: миємо, обрізаємо кінчики і замочуємо в холодній воді на 2-5 годин.

Тим часом підготуємо зелень. Для цього рецепта беремо кріп, листя хрону і листя смородини: миємо, ріжемо великими шматками і просушуємо.

У заздалегідь підготовлені банки складаємо зелень і огірочки. Існує думка, що зелені багато не буває. Але все ж потрібно пам’ятати, що якщо від листя хрону наші огірочки стають тверді і хрусткі, то, якщо переборщити з кропом, то можна отримати протилежний результат. Тому на 3-х літрову банку слід брати не більше 2-ох середнього розміру насіннєвих головок, 2-3 зубчики часнику, чорний перець горошком – 5-8 штучок. Зверху в банці повинен бути шар зелені. 200 гр. стакан солі розводимо в 0,5 літрі холодної води (якщо у вас з крана тече хороша вода – то можна прямо з під крана, якщо ні – доведеться остудити кип’ячену) і виливаємо в банку з огірками. Доливаємо холодної води, щоб банка була повною і відставляємо.

Даємо постояти добу-дві і домашні малосольні огірки готові. Швидко і смачно! Приготування холодним способом!

УВАГА: якщо в приміщенні, де зберігаються малосольні огірочки недостатньо тепло, то може знадобитися і 3-4 діб.

Якщо залишилися якісь питання – можна подивитися відео рецепт малосольних огірків від Олени Тимченко. Що і як робити вона показує дуже наочно. Ну а огірочки малосольні – дуже смачні виходять…