Десертні помідори – простий і смачний рецепт як маринувати помідори в яблучному соці на зиму.

Десертні помідори сподобаються тим, хто любить пікантні заготовки, але категорично не сприймає оцет. Замість нього в цьому рецепті маринад для помідор готують з натурального яблучного соку, який має консервуючу дію і надає томатам оригінальний і незабутній смак.

Як маринувати помідори в яблучному соку в банках на зиму.

Для консервації взяти стиглі томати з щільною м’якоттю і середньої величини.

Фото. стиглі томати
Фото. стиглі томати

Наколоти плоди в п’яти-шести місцях дерев’яною шпажкою і опустити в окріп.

Бланшувати не більше 30 сек, щоб плоди залишилися цілими.

Розкласти томати в банки для консервації, пересипаючи їх листям лимонника (штук 10 на одну трилітрову банку).

Фото. листя лимонника
Фото. листя лимонника

Залити банки з томатами гарячим яблучним маринадом.

Рецепт маринаду з яблучного соку простий. Потрібно просто закип’ятити 1 літр соку, 30 г цукру і такої ж кількості солі.

Витримати томати в маринаді 5 хвилин, щоб потім його злити в каструлю.

Повторно довести маринад до кипіння і знову залити їм томати. Таких заливок в цілому зробити три штуки. Після останньої – банки закатати кришками.

Освоївши цей простий рецепт маринаду для помідор, Ви зможете робити домашні заготовки на зиму без оцту. Смачні десертні помідори, приготовані на яблучному соці з листям лимонника, однаково добре зберігаються хоч в підвалі, хоч в коморі.