Чорна смородина – це дуже корисна ягода, яка допомагає від безлічі хвороб та покращує імунітет. Тому смородину обов’язково треба заготовувати на зиму.
Інгредієнти: Лимонна кислота, Цукор, Чорна смородина
А щоб вона краще зберігалася, була ще смачнішою та кориснішою – варто перетерти ягоди з цукром. І зараз ми розкажемо, як це робити.
Для приготування заготовки необхідно взяти:
- ягоди чорної смородини – 2 кілограма;
- цукор – 4 кілограма;
- лимонна кислота – 20 грамів.
Як перетерти чорну смородину з цукром
Для початку дуже ретельно переберіть ягоди. Вам треба не тільки відібрати листочки і гілочки, а ще і позбутися всіх тріснутих плодів, бо через них заготовка може забродити. Обирайте тільки стиглу, смачну гарну смородину.
Далі висипте смородину в сито чи друшляк, добре промийте водою з-під крану та викладіть на паперовий рушник, аби ягоди висохли.
Якщо лишиться зайва волога – заготовка заграє та зіпсується.
Далі ягоди треба перемолоти через м’ясорубку або пропустити через блендер.
Але перед тим, як насипати ягоди в блендер, переконайтеся в тому, що чаша повністю суха і чиста. Бо якщо потрапить бруд – смородина заграє.
Тепер необхідно висипати ягоди в каструлю, засипати цукром та перемішати.
Після цього поставте зацукровані ягоди на три години, аби цукор повністю розчинився.
Тим часом добре стерилізуйте банки і кришки, потім ще раз перемішайте смородину і розкладіть її в тару.
Для цього треба використовувати ополоник, який ви попередньо добре облили окропом.
Зверху присипте заготовку лимонною кислотою.
Так смородина довше не зіпсується.
Все, заготовка приготована. Закрийте банки кришками та поставте їх на зберігання в основному відділенні холодильника.
Смородина з цукром добре зберігається протягом року.
Її можна подавати з млинцями і оладками, мазати на хліб, класти в чай. Тому смакуйте ці солодощі в будь-який час, а особливо тоді коли починаються різні інфекційні епідемії.