Чорна смородина перетерта з цукром на зиму

Чорна смородина – це дуже корисна ягода, яка допомагає від безлічі хвороб та покращує імунітет. Тому смородину обов’язково треба заготовувати на зиму. 

А щоб вона краще зберігалася, була ще смачнішою та кориснішою – варто перетерти ягоди з цукром. І зараз ми розкажемо, як це робити.

Чорна смородина перетерта з цукром

Для приготування заготовки необхідно взяти:

  • ягоди чорної смородини – 2 кілограма;
  • цукор – 4 кілограма;
  • лимонна кислота  – 20 грамів.

Як перетерти чорну смородину з цукром

Для початку дуже ретельно переберіть ягоди. Вам треба не тільки відібрати листочки і гілочки, а ще і позбутися всіх тріснутих плодів, бо через них заготовка може забродити. Обирайте тільки стиглу, смачну гарну смородину.

Чорна смородина перетерта з цукром

Далі висипте смородину в сито чи друшляк, добре промийте водою з-під крану та викладіть на паперовий рушник, аби ягоди висохли.

Чорна смородина перетерта з цукром

Якщо лишиться зайва волога – заготовка заграє та зіпсується.

Далі ягоди треба перемолоти через м’ясорубку або пропустити через блендер.

Чорна смородина перетерта з цукром

Але перед тим, як насипати ягоди в блендер, переконайтеся в тому, що чаша повністю суха і чиста. Бо якщо потрапить бруд – смородина заграє.

Тепер необхідно висипати ягоди в каструлю, засипати цукром та перемішати.

Чорна смородина перетерта з цукром

Після цього поставте зацукровані ягоди на три години, аби цукор повністю розчинився.

Чорна смородина перетерта з цукром

Тим часом добре стерилізуйте банки і кришки, потім ще раз перемішайте смородину і розкладіть її в тару.

стерилізація банок

Для цього треба використовувати ополоник, який ви попередньо добре облили окропом.

Холодне варення з чорної смородини

Зверху присипте заготовку лимонною кислотою.

Холодне варення з чорної смородини

Так смородина довше не зіпсується.

Все, заготовка приготована. Закрийте банки кришками та поставте їх на зберігання в основному відділенні холодильника.

Холодне варення з чорної смородини

Смородина з цукром добре зберігається протягом року.

Чорна смородина перетерта з цукром

Її можна подавати з млинцями і оладками, мазати на хліб, класти в чай. Тому смакуйте ці солодощі в будь-який час, а особливо тоді коли починаються різні інфекційні епідемії.