Червоний винний оцет в домашніх умовах

Восени збираю і переробляю червоний виноград. З цілих і стиглих ягід заготовлюю на зиму сік, вино, варення і джем. А якщо в процесі переробки ягід винограду залишається макуха або, так звана мезга, то ці залишки я не викидаю.

З них я звикла робити домашній червоний винний оцет. У своєму покроково оформленому рецепті з фото я розповім як приготувати виноградний оцет в домашніх умовах.

Отже, візьміть:

  • скляний або емальований посуд, краще банку;
  • мезгу червоного винограду;
  • цукор;
  • холодну кип’ячену воду;
  • запас терпіння на 3-4 місяці ?.

Як зробити винний оцет в домашніх умовах

Помийте, простерилізуйте і остудіть посуд, в якому буде дозрівати виноградний оцет. Наповніть посудину макухою на одну шосту обсягу.

Червоний винний оцет

Додайте в банку цукровий пісок в такому ж обсязі.

Червоний винний оцет

Заповніть решту обсягу охолодженою кип’яченою водою.

Червоний винний оцет

Перемішайте вміст банки, закрийте її шийку шматком марлі, складеним в кілька шарів. Зафіксуйте марлю, обмотавши шийку тонкою мотузкою.

Червоний винний оцет

Поставте посуд в темне тепле місце і запасіться терпінням на три-чотири місяці. Після закінчення зазначеного часу, дістаньте банку і, не знімаючи марлі, злийте рідину. Щоб не тримати банку в руках, можна спорудити ось таку систему за допомогою другої банки і воронки.

Червоний винний оцет

Перелийте проціджений винний оцет в красиву і зручну пляшку і сміливо використовуйте при приготуванні страв.

Червоний винний оцет

Приготований за цим рецептом червоний винний оцет повністю натуральний і не має ніяких синтетичних домішок. Його можна сміливо використовувати для маринування м’яса, в салатах і інших стравах.