Восени збираю і переробляю червоний виноград. З цілих і стиглих ягід заготовлюю на зиму сік, вино, варення і джем. А якщо в процесі переробки ягід винограду залишається макуха або, так звана мезга, то ці залишки я не викидаю.
Інгредієнти: Виноград, Вода, Цукор
З них я звикла робити домашній червоний винний оцет. У своєму покроково оформленому рецепті з фото я розповім як приготувати виноградний оцет в домашніх умовах.
Отже, візьміть:
- скляний або емальований посуд, краще банку;
- мезгу червоного винограду;
- цукор;
- холодну кип’ячену воду;
- запас терпіння на 3-4 місяці ?.
Як зробити винний оцет в домашніх умовах
Помийте, простерилізуйте і остудіть посуд, в якому буде дозрівати виноградний оцет. Наповніть посудину макухою на одну шосту обсягу.
Додайте в банку цукровий пісок в такому ж обсязі.
Заповніть решту обсягу охолодженою кип’яченою водою.
Перемішайте вміст банки, закрийте її шийку шматком марлі, складеним в кілька шарів. Зафіксуйте марлю, обмотавши шийку тонкою мотузкою.
Поставте посуд в темне тепле місце і запасіться терпінням на три-чотири місяці. Після закінчення зазначеного часу, дістаньте банку і, не знімаючи марлі, злийте рідину. Щоб не тримати банку в руках, можна спорудити ось таку систему за допомогою другої банки і воронки.
Перелийте проціджений винний оцет в красиву і зручну пляшку і сміливо використовуйте при приготуванні страв.
Приготований за цим рецептом червоний винний оцет повністю натуральний і не має ніяких синтетичних домішок. Його можна сміливо використовувати для маринування м’яса, в салатах і інших стравах.