Маринована червона смородина крім того, що корисна для організму в зимовий період, є ще й відмінною прикрасою при оформленні та сервіровці страв в цей суворий час.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Запашний перець, Кориця, Оцет, Цукор, Червона смородина
Для маринування нам буде потрібно: 1 л соку, 0,5 літра води, 4ст. ложки оцту, 1 кг цукру.
Для літрової банки 8 штук гвоздики й запашного перцю, шматок кориці.
З ягід віджати сік, додати воду. Підігріти і додати решту інгредієнтів крім оцту. Прокип’ятити. Після додати оцет і довести до кипіння. Відставити, охолодити.
Банки по “плечики” заповнити цільною чистою смородиною.
Залити маринадом. Простерилізувати 3 хвилини. Закатати, перевернути. Після остигання банки прибрати в підвал.
Цей старовинний метод заготівлі – простий, смачний і оригінальний рецепт маринування. Червона смородина маринована у власному соку має своєрідну гостроту і пікантний смак. Мариновані ягоди доречні до м’яса, салатів і заправок.