Червона смородина маринована у власному соку – простий і оригінальний рецепт домашньої заготовки на зиму.

Маринована червона смородина крім того, що корисна для організму в зимовий період, є ще й відмінною прикрасою при оформленні та сервіровці страв в цей суворий час.

Для маринування нам буде потрібно: 1 л соку, 0,5 літра води, 4ст. ложки оцту, 1 кг цукру.

Для літрової банки 8 штук гвоздики й запашного перцю, шматок кориці.

З ягід віджати сік, додати воду. Підігріти і додати решту інгредієнтів крім оцту. Прокип’ятити. Після додати оцет і довести до кипіння. Відставити, охолодити.

Банки по “плечики” заповнити цільною чистою смородиною.

Залити маринадом. Простерилізувати 3 хвилини. Закатати, перевернути. Після остигання банки прибрати в підвал.

Цей старовинний метод заготівлі – простий, смачний і оригінальний рецепт маринування. Червона смородина маринована у власному соку має своєрідну гостроту і пікантний смак. Мариновані ягоди доречні до м’яса, салатів і заправок.

Червона смородина - прості рецепти заготовок на зиму
Фото. Червона смородина – прості рецепти заготовок на зиму