Засолювати можна не тільки овочі, але і ягоди. Горобина, мочена з яблуками – це цікава заготовка, яку просто приготувати.
Інгредієнти: Гвоздика, Кориця, Сіль, Цукор, Червона горобина, Яблука
Як солити ягоди горобини на зиму
Горобину бажано збирати після перших заморозків. Необхідно обирати тільки міцні гарні ягоди, без пошкоджень.
Помийте гілочки та зніміть з них ягоди.
Далі візьміть скляний чи емальований посуд – це може бути відро або банка. Складіть в тару ягоди та додайте нарізані або цілі яблука, які ви попередньо помили.
Далі необхідно приготувати розсіл, який робиться з наступних інгредієнтів:
- вода – 1 літр;
- сіль – 5 грамів;
- цукор – 1 столова ложка;
- гвоздика – 0,5 грамів.;
- кориця – 1 грам.
Інгредієнти треба дати в воду та довести розсіл до кипіння. Потім залити ним заготовку і поставити в тепле місце на 2-3 доби. Так ви запустите процес бродіння. Коли 3 дні пройде – переставте мочену горобину з яблуками в холодне місце.
Такі мочені ягоди і яблука можна додавати до різних страв, а також робити з них смачні соуси до м’яса та риби.