Червона горобина мочена з яблуками – простий рецепт смачної і корисної заготовки з горобини на зиму.

Засолювати можна не тільки овочі, але і ягоди. Горобина, мочена з яблуками – це цікава заготовка, яку просто приготувати.

Як солити ягоди горобини на зиму

Червона горобина

Горобину бажано збирати після перших заморозків. Необхідно обирати тільки міцні гарні ягоди, без пошкоджень.

Помийте гілочки та зніміть з них ягоди.

Далі візьміть скляний чи емальований посуд – це може бути відро або банка. Складіть в тару ягоди та додайте нарізані або цілі яблука, які ви попередньо помили.

Далі необхідно приготувати розсіл, який робиться з наступних інгредієнтів:

  • вода – 1 літр;
  • сіль – 5 грамів;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • гвоздика – 0,5 грамів.;
  • кориця – 1 грам.

Інгредієнти треба дати в воду та довести розсіл до кипіння. Потім залити ним заготовку і поставити в тепле місце на 2-3 доби. Так ви запустите процес бродіння. Коли 3 дні пройде – переставте мочену горобину з яблуками в холодне місце.

Червона горобина з яблуками

Такі мочені ягоди і яблука можна додавати до різних страв, а також робити з них смачні соуси до м’яса та риби.