Черемша маринована – рецепт, як маринувати черемшу.

Черемша маринована – найпоширеніший спосіб заготівлі цієї дивовижно смачної і виключно корисної рослини на зиму.

Маринування черемші за цим рецептом – досить просте завдання. Обов’язково зробіть замітку в особисту книгу рецептів. Рано чи пізно він Вам, напевно, стане в нагоді.

черемша маринована
Фото. черемша маринована

Інгредієнти для маринаду: 1 л води, 50 гр солі, 50 гр цукру, 90 гр 9% оцту.

Як маринувати черемшу.

Для початку потрібно приготувати цукрово-сольовий сироп, прокип’ятити 2 хвилини і остудити. Додати оцет.

Помиту черемшу нарізати шматочками, обдати окропом, після остудити холодною водою.

Кладемо черемшу в стерилізовані банки, заливаємо маринадом залишивши 2 см до горлечка. Потім прикриваємо кришкою і стерилізуємо 5 хвилин. Закатуємо. Після повного охолодження віднести у підвал.

Маринована черемша – відмінна складова рибних і м’ясних страв. Її використовують при приготуванні борщів і супів, соусів і заправок. Черемша знайшла своє застосування навіть у випічці – пікантне доповнення до практично будь-якої не солодкої начинки.

маринована черемша
Фото. маринована черемша