Черемша маринована – найпоширеніший спосіб заготівлі цієї дивовижно смачної і виключно корисної рослини на зиму.
Інгредієнти: Вода, Оцет, Сіль, Цукор, Черемша
Маринування черемші за цим рецептом – досить просте завдання. Обов’язково зробіть замітку в особисту книгу рецептів. Рано чи пізно він Вам, напевно, стане в нагоді.
Інгредієнти для маринаду: 1 л води, 50 гр солі, 50 гр цукру, 90 гр 9% оцту.
Як маринувати черемшу.
Для початку потрібно приготувати цукрово-сольовий сироп, прокип’ятити 2 хвилини і остудити. Додати оцет.
Помиту черемшу нарізати шматочками, обдати окропом, після остудити холодною водою.
Кладемо черемшу в стерилізовані банки, заливаємо маринадом залишивши 2 см до горлечка. Потім прикриваємо кришкою і стерилізуємо 5 хвилин. Закатуємо. Після повного охолодження віднести у підвал.
Маринована черемша – відмінна складова рибних і м’ясних страв. Її використовують при приготуванні борщів і супів, соусів і заправок. Черемша знайшла своє застосування навіть у випічці – пікантне доповнення до практично будь-якої не солодкої начинки.