Буряк на зиму, смачний салат з буряка і заправка для борщу – швидкий покроковий рецепт заготовки на зиму (з фото)

Прийшла осінь, масово дозріває буряк – саме час робити заготовки з буряка на зиму. Пропонуємо смачний і швидкий рецепт салату з буряка. Приготований за цим рецептом буряк може використовуватися взимку і як салат, і як заправка для борщу.

Щоб приготувати буряк на зиму за цим рецептом нам потрібно:

  • буряка – 4 кг,
  • помідорів – 1,5 кг,
  • болгарського перцю – 0,5 кг,
  • цибулі – 0,5 кг,
  • часнику – 200 гр,
  • масло рослинне – 200 гр,
  • оцет 9% – 100 гр,
  • сіль – 50 гр,
  • цукор – 150 гр.

І так, як варити буряк на зиму за цим рецептом.

Щоб приготувати смачний салат на зиму з буряка нам потрібно:

– буряк помити, почистити, натерти на крупній тертці;

vkusnyj-salat-iz-svekly1

– помідори миємо й пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером;

vkusnyj-salat-iz-svekly4

– болгарський перець і цибулю – чистимо, миємо й нарізаємо соломкою і півкільцями.

vkusnyj-salat-iz-svekly5vkusnyj-salat-iz-svekly6

У ємність, де буде варитися салат з буряком, наливаємо соняшникову олію, додаємо цибулю і обсмажуємо її.

Коли цибуля почне міняти колір, додаємо мелені помідори, нарізаний болгарський перець, дрібно подрібнений часник, сіль, цукор, оцет і все добре перемішуємо.

vkusnyj-salat-iz-svekly2

Закриваємо кришкою і доводимо до кипіння на швидкому вогні.

Зменшуємо вогонь і варимо так, під кришкою, 50-60 хвилин.

Регулярно перемішуємо.

Через зазначений час, приготований на зиму салат з буряка розкладаємо в заздалегідь підготовлені банки і закриваємо кришками.

vkusnyj-salat-iz-svekly3

Перевертаємо вниз кришкою і залишаємо в такому положенні до охолодження.

Смачний салат з буряка і борщова заправка на зиму – готова!