Прийшла осінь, масово дозріває буряк – саме час робити заготовки з буряка на зиму. Пропонуємо смачний і швидкий рецепт салату з буряка. Приготований за цим рецептом буряк може використовуватися взимку і як салат, і як заправка для борщу.
Інгредієнти: Болгарський перець, Буряк, Зелень петрушки, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник
Щоб приготувати буряк на зиму за цим рецептом нам потрібно:
- буряка – 4 кг,
- помідорів – 1,5 кг,
- болгарського перцю – 0,5 кг,
- цибулі – 0,5 кг,
- часнику – 200 гр,
- масло рослинне – 200 гр,
- оцет 9% – 100 гр,
- сіль – 50 гр,
- цукор – 150 гр.
І так, як варити буряк на зиму за цим рецептом.
Щоб приготувати смачний салат на зиму з буряка нам потрібно:
– буряк помити, почистити, натерти на крупній тертці;
– помідори миємо й пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером;
– болгарський перець і цибулю – чистимо, миємо й нарізаємо соломкою і півкільцями.
У ємність, де буде варитися салат з буряком, наливаємо соняшникову олію, додаємо цибулю і обсмажуємо її.
Коли цибуля почне міняти колір, додаємо мелені помідори, нарізаний болгарський перець, дрібно подрібнений часник, сіль, цукор, оцет і все добре перемішуємо.
Закриваємо кришкою і доводимо до кипіння на швидкому вогні.
Зменшуємо вогонь і варимо так, під кришкою, 50-60 хвилин.
Регулярно перемішуємо.
Через зазначений час, приготований на зиму салат з буряка розкладаємо в заздалегідь підготовлені банки і закриваємо кришками.
Перевертаємо вниз кришкою і залишаємо в такому положенні до охолодження.
Смачний салат з буряка і борщова заправка на зиму – готова!