Буряк маринований з хріном – рецепт як маринувати буряк на зиму.

Буряк з хріном – це один з найпопулярніших гарнірів, які додають до багатьох страв. Його легко приготувати і він добре зберігається.

Як маринувати буряк в домашніх умовах

червоний буряк

Буряк треба добре почистити, обрізати бадилля та корінь, вирізати всі ушкоджені місця.

Далі необхідно закип’ятити воду та висипати всі цілі бурячки і варити протягом 20-ти хвилин. Якщо ж  корнеплоди  великі – тоді треба розрізати їх на половинки та варити протягом 45-ти хвилин.

Тепер можна починати працювати з хроном. Коріння треба помити почистити і ще раз помити. А потім потерти на середній або маленькій тертці.

Візьміть півлітрові банки, вкладіть в них по 30 грамів хорну (столова ложка з гіркою). Якщо ви берете літрові – тоді кладіть в них по 60 грамів хрону.

Далі щільно вкладіть зварений буряк.

А тепер пора приготувати маринад.

Для цього треба взяти інгредієнти в наступних пропорціях:

  • вода – 5 літрів;
  • сіль – 500-600 грамів;
  • цукор – 600-900 грамів;
  • оцтова есенція – 1 стакан.

Закип’ятіть всі компоненти, але оцет додайте в самому кінці і залийте маринад в банки.

Далі закрийте їх кришками, але ще не закручуйте, і стерилізуйте :

  • півлітрові – 7-8 хвилин;
  • літрові – 10-12 хвилин.

Після цього можна закочувати банки та ставити їх догори дном до повного охолодження.

Зберігати такі заготовки можна будь-де, бо вони не потребують спеціального температурного режиму.

Ця проста і смачна заготовка додасть різноманітності вашому зимовому столу.