Буряк з хріном – це один з найпопулярніших гарнірів, які додають до багатьох страв. Його легко приготувати і він добре зберігається.
Інгредієнти: Буряк, Корінь хрону, Оцет, Сіль, Цукор
Як маринувати буряк в домашніх умовах
Буряк треба добре почистити, обрізати бадилля та корінь, вирізати всі ушкоджені місця.
Далі необхідно закип’ятити воду та висипати всі цілі бурячки і варити протягом 20-ти хвилин. Якщо ж корнеплоди великі – тоді треба розрізати їх на половинки та варити протягом 45-ти хвилин.
Тепер можна починати працювати з хроном. Коріння треба помити почистити і ще раз помити. А потім потерти на середній або маленькій тертці.
Візьміть півлітрові банки, вкладіть в них по 30 грамів хорну (столова ложка з гіркою). Якщо ви берете літрові – тоді кладіть в них по 60 грамів хрону.
Далі щільно вкладіть зварений буряк.
А тепер пора приготувати маринад.
Для цього треба взяти інгредієнти в наступних пропорціях:
- вода – 5 літрів;
- сіль – 500-600 грамів;
- цукор – 600-900 грамів;
- оцтова есенція – 1 стакан.
Закип’ятіть всі компоненти, але оцет додайте в самому кінці і залийте маринад в банки.
Далі закрийте їх кришками, але ще не закручуйте, і стерилізуйте :
- півлітрові – 7-8 хвилин;
- літрові – 10-12 хвилин.
Після цього можна закочувати банки та ставити їх догори дном до повного охолодження.
Зберігати такі заготовки можна будь-де, бо вони не потребують спеціального температурного режиму.
Ця проста і смачна заготовка додасть різноманітності вашому зимовому столу.