Любителям кисло-солодких смаків неодмінно потрібно спробувати джем з морошки. Це північна ягода, яку місцеві жителі охрестили «Царською ягодою» тому, що в далекому минулому, морошка незмінно поставлялася на царський стіл.
Інгредієнти: Лимон, Морошка, Цукор
Ягоди морошки трохи схожі на малину і їх транспортування в свіжому вигляді неможливе на далекі відстані, але у вигляді варення або джему, морошку можна зберігати дуже довго.
Стигла морошка має яскраво-жовтий колір аж до оранжевого і джем з такої морошки виходить бурштиново-прозорим.
Джем готують з кісточками, або без кісточок. В принципі – це справа смаку. Адже в морошці насіння маленькі, трохи крупніше, ніж в малині або полуниці. Але без кісточок, зрозуміло, джем виходить ніжніше.
На 1 кг стиглих ягід морошки потрібно:
- 700 гр цукру;
- 2 лайма, або лимона.
Щоб приготувати морошковий джем, потрібно ягоди вимити і перебрати.
Потім потрібно подрібнити ягоди, перетерши їх через сито, якщо ви хочете джем без насіння, або блендером, якщо кісточки вам не заважають.
Натріть цедру з лимона і вичавіть сік.
Все це слід додати в пюре з морошки разом з цукром, і поставити каструлю на слабкий вогонь.
Доведіть джем до кипіння і зменшіть вогонь. Джем повинен ледь кипіти.
Помішуйте його, щоб ягоди не пригоріли.
Варити джем треба до загустіння. При такій кількості інгредієнтів це займе близько 40 хвилин.
Розкладіть готовий джем в скляні банки і закататайте.. Джем з морошки буде вас радувати не менше 18 місяців і він не вимагає особливих умов для зберігання. Можете залишити його в кухонній шафці і він не зіпсується.
Як приготувати джем з морошки, дивіться на відео: