Брусниця – заготівля у власному соку в бочці.

Заготівля брусниці у власному соку – хороший метод запастися корисними свіжими ягодами. Така заготовка брусниці без варіння допоможе легко і просто запастися на зиму ягодою, яка допоможе Вам в негоду боротися із застудами та заощадить час. Адже приготування брусниці таким способом можна зробити легко і швидко.

Як робити брусницю у власному соку на зиму в бочці.

брусниця

Добре дозрілі ягоди розібрати, добре промити, помістити на друшляк і почекати поки не стече вода.

Заповнювати дерев’яну бочку брусницею потрібно пошарово. Перший – робимо розміром в 10 сантиметрів – пресувати його, поки не з’явиться сік.

Повторювати такі шари з ягід поки бочка не стане повною.

Зверху ягоди придавити вантажем і поставити в НЕ тепле приміщення.

При подачі на стіл в варіанті десерту, брусницю пересипають цукром або медом і добре перемішують. Така брусниця у власному соку відмінно підійде для приготування домашніх зимових напоїв, киселю, морсу. Хороша вона і як начинка для випічки і складова частина деяких салатів.