Брусниця – це дуже смачні і корисні ягоди, які обов’язково треба заготувати на зиму. До того ж, зробити це дуже просто, і можна навіть не використовувати цукор. Зараз ми розповімо вам короткий рецепт приготування заготовки брусниці без цукру.
Інгредієнти: Брусниця
Отже, щоб приготувати таку заготовку, треба взяти лише один інгредієнт – власне, самі ягоди брусниці.
Як приготувати брусницю у власному соку на зиму
Всі ягоди треба добре вимити, прибрати з них сміття, а потім посортувати. Хороші, міцні стиглі ягідки ви будете заморожувати, а всі, на яких є пошкодження – зможете використати для приготування соку. Тому таку заготовку можна з впевненістю назвати безвідходною.
Спочатку витисніть сік з брусничок, які ви відібрали для його приготування. Потім цілі гарні ягідки складіть в ємність так, щоб лишилося місце для соку. Заливати необхідно в наступній пропорції: 7 частин брусниці до 3-х частин соку.
Після цього поставте каструлю на вогонь та доведіть її до кипіння і зразу ж розлийте в банки.
Тепер можна їх стерилізувати. Літрові банки достатньо стерилізувати 10 хвилин, а трилітрові – 20 хвилин.
Далі лишилося закрутити заготовки, дати їм охолодитися та поставити на зберігання.
Така заготовка дуже корисна тим людям, хто по якимось причинам не вживає цукор. Також корисну брусницю можна використовувати для прикрашання тортів, різноманітних десертів. Тож готуйте цю смачну зимову консервацію і насолоджуйтеся її чудовим смаком.