Брусниця сушена – корисна заготівля з брусниці на зиму без цукру

Брусниця – це одна з найкорисніших ягід, тому її треба їсти не тільки в сезон, а і весь рік. Щоб це зробити, достатньо лишень засушити ягоди.

З них можна готувати чай, робити відвар. Такі напої допомагають при жовчнокам’яній хворобі, циститі. Також брусниця знижує тиск, знімає біль в суглобах і нормалізує рівень цукру.

брусниця

Отже, що ж треба зробити, аби засушити брусницю? Цей процес зовсім нескладний.

Спочатку необхідно зняти брусницю з гілочок, добре помити та відібрати всі пошкоджені ягідки. Потім дати їм трохи підсохнути (для цього краще використати рушник).

Після цього ягоди викладають на деко та ставлять в електросушарку або трохи розігріту духовку. Треба викладати ягоди одним тонким шаром, тому краще сушити брусницю в декілька заходів.

Коли брусниця висохне – пересипте її в банки з кришками або посуд з глини, який також закривається.

Також можна перетворити брусницю на порошок. Для цього її дрібнять в ручному млині, а потім розкладають в банки і закривають кришками. Такий порошок зберігається 5 років, а то і більше.

Порошок можна додавати в компоти, сік, різноманітну випічку і навіть соуси, аби додати їм запаху і смаку свіжої брусниці.

І наостанок, простий рецепт напою для підвищення імунітету:

Візьміть 1 чайну ложку порошку, залийте окропом, перемішайте і додайте 1 чайну ложку меду. Якщо не любите солодке, то можна пити і без нього.

Пийте такий напій хоча б іноді, і застуда не буде турбувати вас всю зиму.