Заготовлена на зиму за цим рецептом мочена брусниця без варіння підійде навіть тим господиням, які проживають в міських квартирах, де немає льоху і відсутній підвал. Адже зимою, корисні ягідки потрібні міським жителям не менше, ніж щасливим власницям будиночків в сільській місцевості. А приготовлену таким способом брусницю можна зберігати навіть у міській квартирі.
Як зробити мочену брусницю без варіння в банках.
Для приготування цієї заготовки необхідно підготувати трилітрові банки, попередньо їх вимити і висушити.
Ягоди брусниці перебрати, очистити від листочків, помити і дати стекти надлишкам води.
Далі, готуємо заливку, розчинивши 200 г цукру в 1 л водички.
Відправляємо заливку на плитку і чекаємо закипання, після чого знімаємо її з вогню та охолоджуємо.
Підготовлені ягоди брусниці поміщаємо в банки, наповнивши їх до самого верху.
Заливаємо ягоди охолодженою заливкою і щільно закриваємо кришками.
Банки з брусницею виносимо на зберігання в комору або розміщуємо їх на полицях. Можна розмістити заготовки з брусниці в будь-якій шафці на кухні, де знайдеться для цього місце. Ягода, приготована таким способом, добре зберігається і не псується.
Таку заготовку з брусниці можна додавати в якості пікантних маринадів або солінь до м’ясних страв і птиці. З моченої брусниці готують смачний і освіжаючий морс, а також, використовують її для приготування начинок для млинців і пирогів.