Брусничне варення п’ятихвилинка – як варити варення з брусниці на зиму.

Варення з брусниці – це лідер в списку домашніх корисних ласощів як для дітей, так і для дорослих. Користь його складно переоцінити. Адже воно за вмістом вітамінів і мікроелементів перевершує цитрусові і навіть журавлину. З огляду на той факт, що в брусничному варенні великий вміст вітаміну С – воно може стати незамінним помічником у боротьбі з простудними захворюваннями.

Ось простий рецепт, як приготувати брусничне варення.

брусниця

Насамперед потрібно перебрати ягоди, вибрати самі спілі, зіпсовані і гнилі відкинути.

У ягід видалити плодоніжки, сухі пелюстки, інше сміття, потім, прополоскати в холодній воді.

У каструлі необхідно закип’ятити воду, опустити туди ягоди брусниці і бланшувати не більше трьох хвилин, потім, опустити ягоди в холодну воду. Зручно бланшувати брусницю, насипавши її в друшляк і занурюючи, на належний час, в окріп.

Воду, в якій бланшувати ягоди, можна використовувати для приготування сиропу. У воду поміщаємо охолоджену ягоду, цукор, все перемішуємо і варимо в один етап.

Перші 10 хвилин потрібно варити на сильному газу, весь час помішуючи, знімаючи піну. Після, потрібно зменшити вогонь і варити до готовності. В цілому, після закипання має пройти близько 25 хвилин.

Готове варення з брусниці потрібно зняти з вогню і настоювати не менше 8 годин.

Потім, перекласти в підготовлені банки зручної ємності. Банки закатати, прибрати в комору або льох.

Для приготування заготовки на зиму на 1 кг брусниці береться 1,5 кг цукру-піску і 250 мл води.

Брусничне варення п’ятихвилинка може подаватися як гарнір до м’ясних страв. Одночасно, це відмінний варіант для начинки пирогів, пиріжків, млинців.