Болгарський перець в томатному соусі з овочами на зиму – смачний рецепт заготовки з перцю в заливці.

Цей універсальний і смачний рецепт дозволяє без проблем заготовити болгарський перець в томатному соусі на зиму. Рецепт не вимагає стерилізації. В результаті виходить заготівля з перцю і томата смачно, просто і недорого.

Перець болгарський

На 3 кг різаного перцю потрібно 6 л готового томатного соку, 600 г тертої моркви, 100 г тертих коренів селери, 20 зубчиків часнику, пучок кропу і петрушки, 400 мл рослинної олії, по 100 гр солі і цукру, 100 мл оцту.

Перш за все готуємо томатний сік. Беремо добре стиглі помідори, ріжемо на шматочки, подрібнюємо блендером або перекручує на м’ясорубці, потім можна перетерти через друшляк. Після цього ставимо варити на маленький вогонь. Варимо 30 хвилин, знімаючи піну.

Перець гарненько миємо, плодоніжки і насіння видаляємо, ріжемо на смужки (шириною близько 1 см), моркву, корінь селери тремо на тертці, зелень дрібно ріжемо, січемо зубчики часнику.

Суміш з овочів, крім часнику і трав, опускаємо в киплячий сік, додавши рослинну олію, цукор і сіль.

Сік з овочами і спеціями потрібно варити 10 хвилин.

Готовий перець повинен бути м’яким і легко протикатися зубочисткою. За 5 хвилин до кінця додаємо оцет, зелень і часник. Ще гарячими овочі для приправи розкладаємо в простерилізовані банки, наповнюючи банки до самого верху.

Банки відразу герметично закатуємо, перевертаємо догори дном і укутуємо до охолодження.

Консервацію можна використовувати при приготуванні різного м’яса, піци, як закуску, заправку в супи. Заготівля консервації на зиму займе не так багато часу, але створить на Вашому столі різноманітність і забезпечить вітамінами.