Така заготовка смаженого перцю на зиму може бути самостійною стравою, закускою, виступати як гарнір до страв з м’яса. Готується вона вмить. За смаком перець вийде, як тільки що засмажений, з приємною гостротою, соковитий, збереже насичений колір.
Інгредієнти: Вода, Гіркий перець, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Солодкий перець, Цукор, Часник
Складові:
- солодкий перець 1 кг,
- оцет 15 г (1 столова ложка),
- часник 2 зубки,
- рослинна олія,
- цукор 75 г (3 столові ложки),
- сіль 10 г (1 чайна ложка),
- вода,
- за бажанням – шматок гіркого перцю.
Зазначені продукти розраховані, приблизно, на 1 літрову банку.
Як приготувати смажений болгарський перець без стерилізації
Починаючи консервувати, ми добре миємо перець, вирізаємо ножем плодоніжку і видаляємо насіння.
На дно банки кладемо роздавлений часник, сіль, шматочок гіркого перцю, оцет, цукор.
На одну конфорку ставимо закипати воду, а поруч, на другій конфорці, нагріваємо сковороду з олією.
Обсмажуємо перець в олії до рум’яної скоринки з усіх боків, викладаємо в банку, утрамбовуючи ложкою. При смаженні будьте обережні: бризки розпеченої олії можуть обпекти руки.
Заповнюємо банку смаженим перцем по плечики і доливаємо окропом.
Закатуємо залізною кришкою, закутуємо ковдрою до повного охолодження. Якщо ви не маєте свого погреба, то такий консервований перець в заливці цілком гарно збережеться і при кімнатній температурі.
Консервацію таким способом закатати можна за дві секунди, багато метушні не вимагає. Якщо ви шанувальник простих і смачних овочевих заготовок на зиму, то обов’язково спробуйте закрити смажений перець з часником по запропонованому рецепту.