Болгарський перець, смажений з часником на зиму без стерилізації

Така заготовка смаженого перцю на зиму може бути самостійною стравою, закускою, виступати як гарнір до страв з м’яса. Готується вона вмить. За смаком перець вийде, як тільки що засмажений, з приємною гостротою, соковитий, збереже насичений колір.

Складові:

  • солодкий перець 1 кг,
  • оцет 15 г (1 столова ложка),
  • часник 2 зубки,
  • рослинна олія,
  • цукор 75 г (3 столові ложки),
  • сіль 10 г (1 чайна ложка),
  • вода,
  • за бажанням – шматок гіркого перцю.

інгредієнти для заготовки з перцю

Зазначені продукти розраховані, приблизно, на 1 літрову банку.

Як приготувати смажений болгарський перець без стерилізації

Починаючи консервувати, ми добре миємо перець, вирізаємо ножем плодоніжку і видаляємо насіння.

підготовка перцю

На дно банки кладемо роздавлений часник, сіль, шматочок гіркого перцю, оцет, цукор.

На одну конфорку ставимо закипати воду, а поруч, на другій конфорці, нагріваємо сковороду з олією.

Обсмажуємо перець в олії до рум’яної скоринки з усіх боків, викладаємо в банку, утрамбовуючи ложкою. При смаженні будьте обережні: бризки розпеченої олії можуть обпекти руки.

обсмажуємо перець

Заповнюємо банку смаженим перцем по плечики і доливаємо окропом.

Закатуємо залізною кришкою, закутуємо ковдрою до повного охолодження. Якщо ви не маєте свого погреба, то такий консервований перець в заливці цілком гарно збережеться і при кімнатній температурі.

перець заготівля

Консервацію таким способом закатати можна за дві секунди, багато метушні не вимагає. Якщо ви шанувальник простих і смачних овочевих заготовок на зиму, то обов’язково спробуйте закрити смажений перець з часником по запропонованому рецепту.