Маринований болгарський перець – це дуже смачна закуска. І щоб його приготувати, треба зовсім мало інгредієнтів. А ми пропонуємо рецепт, який навіть не вимагає стерилізації.
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Лавровий лист, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Цукор, Чорний перець горошком
Тож, як замаринувати солодкий перець на зиму без стерилізації?
Необхідно взяти такі інгредієнти:
- перець солодкий – 3 кілограми;
- цукор – 1 склянка;
- сіль – 1 столова ложка з гіркою;
- оцет 6% – 1 склянка;
- олія – 1 склянка;
- перець горошком;
- лавровий лист – 3 штуки;
- вода – 1 літр.
Як приготувати перець маринований на зиму
Перець треба добре вимити, позбавити плодоніжок, насіння і перетинок, та порізати на довільні шматочки середньої величини.
Також можна взагалі не різати перець, якщо перчинки невеликі. Обирайте той варіант, який буде зручним саме для вас.
Далі необхідно приготувати маринад. Для цього налийте в каструлю воду та додайте сіль, цукор, оцет, олію, лавровий лист, перець горошком.
Доки маринад закипає – стерилізуйте банки.
Якщо у вас є мікрохвильовка – можна скористатися нею. Просто налийте по половині банки чистої води та поставте в мікрохвильовку на 10 хвилин і включіть максимальну потужність.
Коли маринад закипить, в нього треба покласти третину перцю і варити хвилин 3-5. Можна скласти зразу ж весь перець, але тільки в тому випадку, якщо дозволяє каструля. Якщо ж ні – то проварюйте перець порційно.
Далі складіть шматочки в банки та залийте маринадом.
Тепер лишилося закатати банки чистими кришками та закрити ковдрою або рушником до повного охолодження. Зберігати заготовки можна в кухонній шафі, підвалі, коморі.
Ці смачні мариновані перчики будуть ідеальним додатком до картоплі та інших страв. Смакуйте і насолоджуйтеся.