Белевська пастила з яблук в домашніх умовах: покроковий рецепт приготування – як зробити домашню Белевську пастилу

Белевська пастила з яблук – це дуже смачно і корисно. Тому пропонуємо вам варіанти приготування таких солодощів.

Зміст

Підготовка продуктів

Вам необхідно взяти такі інгредієнти:

  • яблука – 2 кілограма;
  • цукровий пісок – 100 грамів;
  • яйце – 1 штука;
  • цукрова пудра для обсипання.

Беріть яблука сорту “Антонівка”, а якщо таких не буде – просто солодкі і щільні.

Белевская пастила

Рецепт приготування Белевської пастили

Щоб зробити пастилу, спочатку треба перетворити яблука в пюре. Для цього необхідно обрати один з способів бланшування:

  • в духовці. Яблука необхідно вимити, розрізати четвертинками та скласти на деко. Запікають плоди протягом 40-ка хвилин при температурі 180 градусів. Після цього їх перетирають через сито;
  • на плиті. Яблука також необхідно помити, порізати на четвертинки та витягти насіння. Потім скласти в каструлю, додати 200 мілілітрів води і варити, аж доки яблука не стануть м’якими. А далі просто подрібнити блендером і протерти через сито;
  • в мультиварці. В цьому випадку треба прибрати не лише насіння, а і шкірку. Складіть яблука в чашу, додайте 50 мілілітрів води, аби вони не пригоріли, і готуйте в режимі “Випічка” 40 хвилин. Потім подрібніть яблука в блендері так, аби вони стали однорідною масою.

Белевская пастила

Колби яблучне пюре буде готове – добре його збийте. Найкраще це робити міксером, що занурюється. Збивати масу треба не менше 10-ти хвилин. Далі додайте в пюре половину цукру. Вводьте його невеликими порціями.

Окремо збийте білок з другою половиною цукру.

Белевская пастила

З’єднайте яблучне пюре і білок, збивайте ще 10 хвилин. Маса буде готова, коли перестане стікати з ложки та стане більшою в об’ємі.

Візьміть одну п’яту отриманого обсягу, складіть в банку і поставте в холодильник. Далі ви використаєте цю масу як крем, яким будуть змащені коржі.

Масу, яка лишилася, розділіть навпіл. Викладіть на деко розміром 20 на 30 сантиметрів, попередньо закриті пергаментом. Товщина шарів повинна бути 1-2 сантиметри.

Поставте пастилу на сушіння, розігрівши духовку до 60-70-ти максимум 80-ти градусів за Цельсієм. Не забудьте лишити дверцята духової шафи причиненими. Така пастила має готуватися 5-8 годин.

Коли верхній шар перестане прилипати до рук – витягніть його,  поставте на повітрі і лишіть на 2 години. Але попередньо витягніть з деко і викладіть папером вгору.

Коли пастила вистигне – приберіть пергамент. У випадку, якщо він погано знімається – трохи намочіть поверхню водою.

Белевская пастила

Далі змастіть коржі кремом, який ви перед цим поставили в холодильник. У випадку, коли ви збираєтеся робити з пастили рулети – не ріжте її, а просто скрутіть.

Якщо ж ви хочете зробити з пастили торт – розріжте кожен корж навпіл і складіть ці половинки одна на одну, перемазуючи кремом.

Белевская пастила

Далі ще раз потримайте пастилу в духовці 1,5-2 години, а потім лишіть в кімнаті на 2-3 години, щоб вона повністю вистигла.

Після цього розріжте пастилу на порції і кожну посипте цукровою пудрою.

Белевская пастила

Це відео присвячене способу приготування  Белевської пастили з яблук в домашніх умовах:

Белевская пастила без цукру

Якщо ви не їсте цукор – нічого страшного. Просто виключіть з рецепту цукровий пісок і пудру, візьміть більш солодкі сорти яблук, а також додайте корицю, ванілін.

Белевская пастила

Як зберігати Белевську пастилу в домашніх умовах

Таку пастилу треба обгорнути папером, скласти в пакет і поставити в холодильник. Так вона може зберігатися біля 12-ти місяців. Однак, на практиці, домашня Белевска пастила з яблук з’їдається практично моментально.

Белевская пастила