Банани доступні кожному в будь-який час року. Цей фрукт вживають, як в свіжому вигляді, так і після термічної обробки. Ніжна м’якоть бананів прекрасно підходить для приготування різних десертів. Один з них – сироп. Банановий сироп використовують для приготування різних прохолодних напоїв, як соус до солодкої випічки, і навіть як лікарський засіб від кашлю. Про те, як приготувати сироп з цього заморського фрукта, ми і поговоримо в цій статті.
Інгредієнти: Банан, Вода, Заморожені банани, Мед, Цукор
Зміст
Які банани вибирати для сиропу
Потрібно пам’ятати, що банани досить калорійний продукт, тому, якщо ви строго стежите за фігурою, краще брати для сиропу фрукти злегка недостиглі, з зеленуватою шкіркою.
Можна використовувати і повністю стиглі фрукти. В цьому випадку слід звернути особливу увагу на шкірку. Вона повинна бути рівномірно жовтою, без темних плям і цяток. Банани на дотик повинні бути щільними.
Після того як знято шкурку, оглядають м’якоть і вирізують всі потемнілі і пом’яті місця. До речі, не забувайте мити банани перед приготуванням. Краще це робити за допомогою легкого мильного розчину.
Часто заморожують банани, щоб врятувати їх від псування. З таких фруктів також можна приготувати смачний сироп. Головне, щоб банани були заморожені без шкурки.
Канал «Енциклопедія здоров’я, молодості і краси» розповість вам про корисні властивості банана
Як приготувати банановий сироп
Смачне десертне блюдо готують з півкіло очищених бананів, двох склянок теплої кип’яченої води і такої ж кількості цукрового піску. Цукор можна замінити пудрою.
Очищені банани перетирають в пюре. Для цього використовують дрібну тертку, металеве сито, занурювальний блендер або комбайн.
Отриману кашку засипають цукром, заливають водою і ретельно перемішують. В принципі, після розчинення крупинок цукрового піску сироп можна вважати готовим, але досвідчені кулінари радять помістити ємність з бананом на 4-5 годин в холодильник.
Після цього ретельно вимішаний сироп розливають в чисті пляшки і закупорюють кришками. Зберігають таке десертне блюдо в холодильнику не більше тижня.
Сироп із заморожених бананів
Три заморожені без шкірки фрукти поміщають в блендер, засипають склянкою коричневого або звичайного цукру і заливають 2 склянками крутого окропу. Масу збивають до однорідності протягом 3 хвилин. Повністю охолоджений сироп поміщають на 1 годину в основний відсік холодильника, а потім використовують на свій розсуд.
Чим можна урізноманітнити банановий сироп
У банановий сироп можна додати спеції. Вони зможуть урізноманітнити смак готового блюда і зробити його незвичайним. Що ж можна додати в сироп з бананів?
Це може бути ванільний або коричневий цукор. Останній додасть готовому блюду легку карамельну нотку. Також можна додати дрібку меленої кориці або кардамону.
Надзвичайно смачним виходить банановий сироп з додаванням м’якоті інших ягід. Найкраще поєднується з бананом полуниця або малина.
Експериментуйте, і ваш банановий сироп буде щоразу різним!
Сироп з бананів для лікування кашлю
Сухий кашель, з важким відходженням мокроти, можна полегшити за допомогою бананового сиропу.
Для цього один банан подрібнюють до пюреподібного стану будь-яким зручним способом. Потім масу заливають половиною склянки гарячої кип’яченої води. Після того як настій охолоне до температури 60 С °, в банановий сироп додають 1 чайну ложку меду.
Лікарський сироп з банана застосовують 3 рази на день по половині склянки. Зберігають сироп в холодильнику.
Про інші способи лікування кашлю за допомогою бананів ви можете дізнатися з відеоролика від каналу «Культура Процвітання»