Консервуючи баклажани з часником по цьому простому рецепту, відкривши баночку зимою виявимо, що вони дивним чином перетворилися в гриби. Спробуйте і самі стати чарівницею і перетворити баклажани в мариновані гриби.
Інгредієнти: Баклажани, Вода, Оцет, Рослинна олія, Сіль, Часник
Як приготувати баклажани з часником на зиму:
4 кг баклажан миємо, ріжемо на великі шматочки (приблизний розмір 3 см на 3 см), шкурку не чисто.
2 середніх головки часнику дрібно нарізаємо або пропускаємо через чеснокодавилку, або подрібнюємо в блендері. Тут потрібно відзначити, що кількість часнику кожна господиня може змінювати на свій смак. Тоді наші “грибочки” вийдуть більш-менш гострими.
Як приготувати маринад для баклажанів:
- 5 л. води;
- 200 гр. або 1 стакан солі;
- 1/2 літра оцту.
Змішуємо все у великій каструлі і доводимо до кипіння. У каструлю з киплячим маринадом порціями викладаємо нарізані баклажани і кип’ятимо 5 хвилин. Виймаємо за допомогою друшляка або спеціального сита і розкладаємо в простерилізовані банки, пересипаючи подрібненим часником.
У сковорідці з високими бортиками розігріваємо олію до кипіння і гарячою заливаємо наповнені банки.
Накриваємо простерилізованими кришками і закочуємо.
Такий ось простий рецепт на зиму. Баклажани з часником виходять дуже смачними і, дійсно, дуже нагадують грибочки. Смак – чудовий!