Заготівля з баклажан в томаті внесе різноманітність у ваше меню взимку. Синенькі тут добре поєднуються з перцем і морквою, а томатний сік надає страві приємну кислинку. Зробити консервацію за запропонованим рецептом простіше простого, єдине, на що витрачається час, це підготувати інгредієнти.
Інгредієнти: Баклажани, Гіркий перець, Морква, Оцет, Сіль, Солодкий перець, Соняшникова олія, Томатний сік, Цукор, Часник
Для приготування потрібні такі продукти:
- баклажани 3 кг,
- часник 3 головки,
- шматок гіркого перцю,
- солодкий перець 1 кг,
- соняшникова олія 0,5 склянки,
- оцет 9% 0,5 склянки,
- морква 1 кг,
- цукор 0,5 склянки,
- сіль 2 столових ложки,
- томатний сік 2 літри.
З такого набору продуктів виходить 5 літрових банок готового салату.
Як закрити баклажани в томаті на зиму
Перше, що потрібно зробити – підготувати овочі.
Баклажани миємо, нарізаємо невеликими брусочками, приблизно, як мізинець, пересипаємо сіллю, залишаємо на 30 хвилин.
Зливаємо рідину, що виділилася, промиваємо водою.
Підготуємо перці: вирізаємо ножем плодоніжку і очищаємо від насіння. Нарізаємо середніми шматочками довільної форми.
Моркву чистимо, нарізаємо невеликими кубиками.
Розмір нарізки добре видно на фото.
Далі, готуємо маринад: в томатний сік додаємо подрібнений часник, сіль, цукор, оцет, гіркий перець, соняшникову олію. Коли томатний соус закипить, відправляємо туди порційно овочі (половину баклажан, перцю, моркви).
Проварюємо 25 хвилин, розкладаємо по банкам , закатуємо.
Опускаємо в киплячий маринад наступну порцію овочів, проробляємо те ж, що і з попередньої порцією.
Так як баклажани в томаті закатали без стерилізації, то банки з заготівлею охолоджуємо під ковдрою. Зберігати можна і при кімнатній температурі, і в погребі.
Баклажани консервовані в томаті з морквою і перцем, доповнять своїм смаком основні страви, а соус можна використовувати як підливу до каші. Приготуйте синенькі на зиму таким чином, поповните свою кулінарну скарбничку гідним і простим рецептом. Вашим близьким обов’язково сподобається.