Баклажани в томаті – рецепт приготування заготовки на зиму без стерилізації

Заготівля з баклажан в томаті внесе різноманітність у ваше меню взимку. Синенькі тут добре поєднуються з перцем і морквою, а томатний сік надає страві приємну кислинку. Зробити консервацію за запропонованим рецептом простіше простого, єдине, на що витрачається час, це підготувати інгредієнти.

Для приготування потрібні такі продукти:

  • баклажани 3 кг,
  • часник 3 головки,
  • шматок гіркого перцю,
  • солодкий перець 1 кг,
  • соняшникова олія 0,5 склянки,
  • оцет 9% 0,5 склянки,
  • морква 1 кг,
  • цукор 0,5 склянки,
  • сіль 2 столових ложки,
  • томатний сік 2 літри.

Баклажани в томаті на зиму без стерилізації

З такого набору продуктів виходить 5 літрових банок готового салату.

Як закрити баклажани в томаті на зиму

Перше, що потрібно зробити – підготувати овочі.

Баклажани миємо, нарізаємо невеликими брусочками, приблизно, як мізинець, пересипаємо сіллю, залишаємо на 30 хвилин.

Баклажани в томаті на зиму без стерилізації

Зливаємо рідину, що виділилася, промиваємо водою.

Підготуємо перці: вирізаємо ножем плодоніжку і очищаємо від насіння. Нарізаємо середніми шматочками довільної форми.

Баклажани в томаті на зиму без стерилізації

Моркву чистимо, нарізаємо невеликими кубиками.

Баклажани в томаті на зиму без стерилізації

Розмір нарізки добре видно на фото.

Далі, готуємо маринад: в томатний сік додаємо подрібнений часник, сіль, цукор, оцет, гіркий перець, соняшникову олію. Коли томатний соус закипить, відправляємо туди порційно овочі (половину баклажан, перцю, моркви).

Баклажани в томаті на зиму без стерилізації

Проварюємо 25 хвилин, розкладаємо по банкам , закатуємо.

Баклажани в томаті на зиму без стерилізації

Опускаємо в киплячий маринад наступну порцію овочів, проробляємо те ж, що і з попередньої порцією.

Так як баклажани в томаті закатали без стерилізації, то банки з заготівлею охолоджуємо під ковдрою. Зберігати можна і при кімнатній температурі, і в погребі.

Баклажани в томаті на зиму без стерилізації

Баклажани консервовані в томаті з морквою і перцем, доповнять своїм смаком основні страви, а соус можна використовувати як підливу до каші. Приготуйте синенькі на зиму таким чином, поповните свою кулінарну скарбничку гідним і простим рецептом. Вашим близьким обов’язково сподобається.