Баклажани по-молдавськи – це цікава закуска, яку можна подавати з різними стравами. Вона легко готується і чудово смакує.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Зелень петрушки, Кріп, Морква, Сіль, Томатна паста, Цибуля
Для приготування 1-ї півлітрової заготовки треба взяти:
- 175 грамів баклажанів;
- 175 грамів томатної пасти;
- 35 грамів моркви;
- 35 грамів цибулі;
- 70 грамів болгарського перцю;
- зелень кропу і петрушки;
- 5 грамів солі.
Як приготувати салат з баклажанів по-молдавськи
Помийте баклажани та наріжте їх невеликими шматочками. Щоб прибрати гіркоту, помістіть овоч в 3%-й розчин солі. Залишить синенькі на 15 хвилин, а потім відкиньте на друшляк, щоб вода стекла.
Після цього обсмажте шматочки з обох боків на невеликій кількості рослинної або оливкової олії та ще раз відкиньте на друшляк, аби зайва олія стекла.
Візьміть перець і цибулю та поріжте кільцями (ширина – 1 сантиметр). Також поріжте моркву соломкою, шириною приблизно півсантиметра. Викладіть їх на пательню (Не разом з синенькими) та обсмажте на олії до готовності.
Зелень добре подрібніть.
Після цього можна готувати томатний соус. Для цього візьміть томатну пасту і воду в пропорції 1 до 3-х, змішайте, поставте на вогонь та доведіть до кипіння.
Засипте в соус зелень, овочі (без баклажанів), сіль та потримайте на вогні ще 10 хвилин.
Після цього додайте баклажани, ще раз доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні ще 10 хвилин. Час від часу помішуйте страву.
Далі зніміть суміш з вогню, зразу ж розкладіть в банки та стерилізуйте протягом 55-ти хвилин. Після цього закатайте та поставте охолоджуватися.
Коли банки вистигнуть – переставте їх в шафу або льох для зберігання.
Цей салат має приємний м’який смак і буде чудовим доповненням до вашого столу.