Баклажани фаршировані овочами на зиму – рецепт приготування смачної маринованої заготовки з баклажан.

Фаршировані синенькі – це дуже смачна і проста заготовка, яка порадує вас та ваших близьких взимку. Пропонуємо вам рецепт приготування фаршированих овочами баклажан.

Як приготувати мариновані баклажани на зиму

баклажани

Треба обрати молоді баклажани невеликого розміру, у яких майже не сформувалося насіння.

Підготуйте плоди до фарширування наступним чином. Спочатку зріжте з них плодоніжки, трохи захопивши частину синенького біля основи. Далі зробіть кілька надрізів вздовж плоду, але тільки до середини. Достатньо 3-4 штуки. Добре посоліть синенькі з середини та лишіть їх на 2 години.

Так ви робите, щоб прибрати гіркоту. Коли час закінчиться – добре вимийте овочі в холодній воді.

Закип’ятить воду, посоливши її за смаком, та покладіть туди баклажани на 3 хвилини. Завдяки такому бланшуванню синенькі стануть м’якішими і з ними буде легше працювати.

Доки овочі вистигають, зробіть суміш для фарширування. Для цього змішайте дрібно нарізану моркву, селеру (листя та корені), петрушку, часник, чорний і запашний перець.

Коли ви вкладете фарш в середину синеньких, добре їх затисніть, а потім оберніть в листя селери та зав’яжіть. Це потрібно, аби начинка не випала.

Візьміть ємність для маринування. Найкращий варіант – банки об’ємом 3-5 літрів. Складіть в них синенькі та залийте охолодженим маринадом.

Для маринаду необхідно взяти:

  • 3 літри води;
  • 1 літр оцту;
  • 0,5 кілограма солі.

Маринад треба довести до кипіння і дати йому охолонути.

Банки з фаршированими баклажанами необхідно закрити капроновими кришками та відправити в темне прохолодне місце.

Баклажани фаршировані овочами на зиму - рецепт приготування смачної маринованої заготовки з баклажан.

Перед подачею синенькі варто різати великими шматочками та поливати олією. Вони ідеально смакують з вареною картоплею та можуть використовуватися в якості додатку до інших страв.