Фаршировані синенькі – це дуже смачна і проста заготовка, яка порадує вас та ваших близьких взимку. Пропонуємо вам рецепт приготування фаршированих овочами баклажан.
Інгредієнти: Баклажани, Запашний перець, Морква, Петрушка, Селера, Сіль, Часник, Чорний перець горошком
Як приготувати мариновані баклажани на зиму
Треба обрати молоді баклажани невеликого розміру, у яких майже не сформувалося насіння.
Підготуйте плоди до фарширування наступним чином. Спочатку зріжте з них плодоніжки, трохи захопивши частину синенького біля основи. Далі зробіть кілька надрізів вздовж плоду, але тільки до середини. Достатньо 3-4 штуки. Добре посоліть синенькі з середини та лишіть їх на 2 години.
Так ви робите, щоб прибрати гіркоту. Коли час закінчиться – добре вимийте овочі в холодній воді.
Закип’ятить воду, посоливши її за смаком, та покладіть туди баклажани на 3 хвилини. Завдяки такому бланшуванню синенькі стануть м’якішими і з ними буде легше працювати.
Доки овочі вистигають, зробіть суміш для фарширування. Для цього змішайте дрібно нарізану моркву, селеру (листя та корені), петрушку, часник, чорний і запашний перець.
Коли ви вкладете фарш в середину синеньких, добре їх затисніть, а потім оберніть в листя селери та зав’яжіть. Це потрібно, аби начинка не випала.
Візьміть ємність для маринування. Найкращий варіант – банки об’ємом 3-5 літрів. Складіть в них синенькі та залийте охолодженим маринадом.
Для маринаду необхідно взяти:
- 3 літри води;
- 1 літр оцту;
- 0,5 кілограма солі.
Маринад треба довести до кипіння і дати йому охолонути.
Банки з фаршированими баклажанами необхідно закрити капроновими кришками та відправити в темне прохолодне місце.
Перед подачею синенькі варто різати великими шматочками та поливати олією. Вони ідеально смакують з вареною картоплею та можуть використовуватися в якості додатку до інших страв.