Ароматне зимове варення п’ятихвилинка з чорної смородини – як варити варення п’ятихвилинку в домашніх умовах.

Зварене за цим рецептом варення п’ятихвилинка збереже, практично, всі вітаміни в чорній смородині. Цей простий рецепт цінний тим, що їм користувалися ще наші прабабусі. А зберігати традиції предків – дуже важливо для будь-якого народу.

Склад варення:

в 1 кг ягід додають 0,5 кг цукру.

Ягоди чорної смородини
Картинка – Ягоди чорної смородини

Як варити варення п’ятихвилинку в домашніх умовах.

Ягоди чорної смородини уважно перебрати від сухих гілок і листя. Промити і обсушити. Не м’яти.

Висипати цілі плоди в таз. Помішуючи, довести на повільному вогні до 65°С. Додати цукор. Варити на сильному вогні. Активно помішувати, не дозволяючи масі пригоріти і закипіти.

Коли температура досягне 90 ° С і цукор розчиниться повністю, варення розлити в підготовлені сухі гарячі банки.

Закатати кришками і відкласти на зиму.

Натуральне зимове варення зберігає корисні речовини вихідного продукту і максимальну кількість соку.

Варення п’ятихвилинка дещо відрізняється від звичних способів приготування чорної смородини. Ароматне варення відрізняється незвичайним смаком і зберігає корисні властивості ягід, що дуже важливо в зимовий час.

Ароматне варення п'ятихвилинка з чорної смородини
Фото. Ароматне варення п’ятихвилинка з чорної смородини