Зварене за цим рецептом варення п’ятихвилинка збереже, практично, всі вітаміни в чорній смородині. Цей простий рецепт цінний тим, що їм користувалися ще наші прабабусі. А зберігати традиції предків – дуже важливо для будь-якого народу.
Інгредієнти: Цукор, Чорна смородина
Склад варення:
в 1 кг ягід додають 0,5 кг цукру.
Як варити варення п’ятихвилинку в домашніх умовах.
Ягоди чорної смородини уважно перебрати від сухих гілок і листя. Промити і обсушити. Не м’яти.
Висипати цілі плоди в таз. Помішуючи, довести на повільному вогні до 65°С. Додати цукор. Варити на сильному вогні. Активно помішувати, не дозволяючи масі пригоріти і закипіти.
Коли температура досягне 90 ° С і цукор розчиниться повністю, варення розлити в підготовлені сухі гарячі банки.
Закатати кришками і відкласти на зиму.
Натуральне зимове варення зберігає корисні речовини вихідного продукту і максимальну кількість соку.
Варення п’ятихвилинка дещо відрізняється від звичних способів приготування чорної смородини. Ароматне варення відрізняється незвичайним смаком і зберігає корисні властивості ягід, що дуже важливо в зимовий час.