Апельсинові цукати – це чудові ласощі, які можна додавати в різні десерти, або просто їсти замість цукерок. До того ж, їх легко приготувати, тому цукати завжди можна зробити самим, а не купувати в магазині.
Інгредієнти: Апельсинова кірка, Цукор
Як зробити апельсинові цукати
Для приготування цукатів треба взяти:
- шкірки – 1 кілограм;
- вода – 1 склянка;
- цукор – 1,2 кілограма.
Візьміть гарні стиглі апельсини, без пошкоджень на шкірці. Шкірку акуратно зріжте та поріжте її смужками або шматочками. Покладіть в каструлю, налийте води і варіть 10 хвилин.
Далі відкиньте шматочки на друшляк, дайте рідині стекти і варіть в сиропі ще 10 хвилин.
Далі відставте шкірку. Вона має добре просякнути цукром та охолонути. На це необхідно 10 годин.
Повторіть варіння три рази, потім знову відкиньте шкірки на друшляк.
З сиропом ви зможете зробити те, що вам заманеться. Наприклад, розбавити водою, аби він не був таким концентрованим, та випити.
А шкірки треба покласти на сито і поставити сушитися в духовці при температурі 40 градусів за Цельсієм, аж доки на них не з’явиться гарна скоринка з цукру.
Тепер лишилося дати цукатам вистигнути та можна складати їх в банки, накривати кришками і відправляти в сухе прохолодне місце.
Такі цукати стануть ідеальною прикрасою для тортів, іншої домашньої випічки. Їх вартує додавати і в саме тісто. А ще можна смакувати з чаєм замість цукерок.
Цукати не тільки смачні, а ще і корисні. Вони добре допомагають відновити енергію при сильних фізичних та розумових навантаженнях. То ж майте їх під рукою, аби ласувати та відновлювати силу.