Алича – це дуже смачний вид сливок, який можна їсти сирими, варити з нього компот, робити варення, або законсервувати. І не у вигляді солодкої страви чи компоту, а у вигляді гострої і смачної закуски. Ми пропонуємо вам неймовірно простий рецепт консервування слив з помідорами та часником.
Інгредієнти: Алича, Кріп, Лавровий лист, Помідори, Сіль, Цукор, Часник
Як приготувати консервовану аличу з томатами за цим рецептом
Отже, для приготування такої заготовки, необхідно взяти:
- 4 кілограма аличі (може бути і жовта і зелена, або обидва види);
- 2 кілограма стиглих помідорів;
- 0,5 кілограма часнику (можна 700 грамів, якщо ви любите дуже гострі страви );
- 300 грамів кропу.
Необхідно скласти всі інгредієнти в банки, попередньо дрібно порізавши часник. Аби не розрізати помідори, беріть невеликі плоди.
Далі приготуйте гарячу заливку: на 1 літр води візьміть 50 грамів солі і 60 грамів цукру. Закип’ятіть воду, додайте сіль і цукор, дайте їм повністю розчинитися та трохи остудіть заливку і налийте її в банки.
Банки можна стерилізувати 5-7 хвилин, або лишити нестерилізованими. Тут ця процедура не грає особливої ролі.
Через 3-5 хвилин після того, як ви залили в банки маринад, вилийте його в каструлю, ще раз закип’ятіть і залийте назад.
Добре закатайте банки, переверніть догори дном та закрийте ковдрою на 4-5 годин.
Ось і все, тепер у вас є оригінальна і смачна консервація на зиму, яка чудово смакуватиме з різними стравами.